AZ blijft ongeslagen na nipte zege bij PEC Zwolle

door Brent Tomassen 81

AZ heeft een benauwde 1-2 zege weten te boeken op bezoek bij PEC Zwolle. Ibrahim Sadiq was in Overijssel met twee treffers de grote man. Dylan Vente deed halverwege de tweede helft nog iets terug voor de thuisploeg, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Sadiq was in de zesde minuut het eindstation van een fraaie tegenaanval van AZ. Op aangeven van Ruben van Bommel, schoot Sadiq raak. Vijf minuten na rust verdubbelde diezelfde Sadiq. Na de aansluitingstreffer van PEC Zwolle, kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen, maar AZ hield uiteindelijk stand.

AZ zet de sterke seizoenstart door. De ploeg van Maarten Martens is na de eerste zes wedstrijden nog ongeslagen en heeft inmiddels zestien punten behaald. AZ is hiermee voor even de koploper van de Eredivisie. PSV kan bij winst weer over de Alkmaarders heen in de stand.