Feyenoord begint Champions League-campagne met kansloze nederlaag tegen Bayer Leverkusen

door Jon van Dam 1677

Feyenoord is de competitiefase van de vernieuwde Champions League begonnen met een fikse nederlaag. In Rotterdam wist Duits kampioen Bayer Leverkusen met 0-4 te winnen. De eindstand werd al voor rust bereikt.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

De Kuip werd al gauw tot zwijgen gedwongen toen Florian Wirtz na vijf minuten de 0-1 voor zijn rekening nam. De 21-jarige creatieveling vond op aangeven van collega-international Robert Andrich het net. Na een half uur spelen verdubbelden de Duitsers de voorsprong. Victor Boniface gaf een no look-pass op Jeremie Frimpong en de speler van Oranje produceerde een voorzet die door Alejandro Grimaldo kon binnengelopen worden: 0-2.

Na 36 minuten kwam Bayer Leverkusen ook op 0-3. Wederom was het Frimpong die met een goede voorzet vanaf de rechterflank een teamgenoot vond. Ditmaal stond Wirtz op de goede plek om zijn tweede treffer te maken.

Kort voor rust bleek een kopbal van Edmond Tapsoba uit een corner te machtig voor Timon Wellenreuther, die de bal onder zich in het doel liet glippen: 0-4. In het tweede bedrijf nam het Leverkusen van Xabi Alonso gas terug en verzuimde het om de score verder uit te breiden. Feyenoord zag daarentegen twee buitenspeldoelpunten afgekeurd worden.

FT | Feyenoord - Bayer Leverkusen (0-4)