AS Monaco legt tiental FC Barcelona over de knie, Arsenal speelt gelijk tegen Atalanta Bergamo

door Jon van Dam 41

AS Monaco heeft donderdag een verrassende overwinning geboekt op FC Barcelona in de Champions League. Verder wisten Atlético Madrid en Stade Brest ook te winnen, terwijl Atalanta Bergamo en Arsenal elkaar in evenwicht hielden. Eerder op de avond verloor Feyenoord kansloos van Bayer Leverkusen en zegevierde Benfica bij Rode Ster Belgrado.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

AS Monaco kon na elf minuten op een flinke meevaller rekenen toen Barcelona-verdediger Eric Garcia met rood van het veld werd gestuurd. Vijf minuten later scoorde Maghnes Akliouche de openingstreffer. Nadat Lamine Yamal de Catalanen na een klein half uur op gelijke hoogte had gezet, bezorgde invaller George Ilenikhena AS Monaco de winst.

Arsenal is de competitiefase van de Champions League begonnen met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Atalanta Bergamo. The Gunners, met oud-Ajacied Jurriën Timber in de basis, hadden geluk dat Mateo Retegui na rust faalde van elf meter. Nadat keeper David Raya zijn inzet stopte, kon de Italiaanse Argentijn ook de rebound niet tot doelpunt verwerken.

Atlético Madrid kwam in eigen huis al vroeg op achterstand tegen RB Leipzig door een goal van Benjamin Sesko. Antoine Griezmann en een late goal van José Maria Giménez zorgden uiteindelijk toch voor de zege op de Duitsers. Verder wist Stade Brest zijn allereerste Champions League-wedstrijd in een overwinning om te zetten. In Guingamp werd Sturm Graz met 2-1 verslagen.

Feyenoord had tegen Bayer Leverkusen weinig in de melk te brokkelen en stond bij rust al met 0-4 achter door goals van Florian Wirtz (2x), Alejandro Grimaldo en een eigen goal van doelman Timon Wellenreuther. Na rust nam de Duits kampioen gas terug, waardoor het bij slechts 0-4 bleef. Tegelijkertijd wist Benfica met 1-2 te winnen van Rode Ster Belgrado.