Spaan onder de indruk van twee Ajacieden: 'Dit duo beschikte over de klasse waar ik naar snakte'

door Jon van Dam 93

Bron Het Parool

Spaan onder de indruk van twee Ajacieden: 'Dit duo beschikte over de klasse waar ik naar snakte'

door Jon van Dam 93

Bron Het Parool

Henk Spaan heeft tijdens de 5-0 overwinning van Ajax op Fortuna Sittard in het bijzonder genoten van twee Ajacieden. De columnist van Het Parool zag Kian Fitz-Jim en Bertrand Traoré bij vlagen mooie dingen doen in de Johan Cruijff ArenA.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Tegen de Limburgse formatie liet Traoré zich voornamelijk in de eerste helft gelden. Hij was aangever bij de 1-0 van Kenneth Taylor en rondde vervolgens zelf op fraaie wijze de 2-0 af na een pass van Chuba Akpom. Spaan is lyrisch over het spel van de Burkinees en is daarnaast positief over het samenspel van de rechtsbuiten met Fitz-Jim.

'Farioli had gelijk: in het begin verloor Ajax veel ballen: Hato, Sutalo, Godts, Akpom en Fitz-Jim gaven de bal zomaar terug aan de tegenstander uit Limburg. Waar ze trouwens geen idee hadden wat ermee te doen. Op zeker moment zette Fitz-Jim zijn app met formidabele passes aan. Hij hoefde niet eens op het scherm te kijken om Traoré in zijn vizier te krijgen. De Burkinees was waarschijnlijk de enige bij Ajax die de genialiteit op waarde kon schatten.'

'Fitz-Jim deed het met de wreef, binnenkant, buitenkant voet, alles met de juiste snelheid en effect', vervolgt Spaan zijn betoog. 'Traoré ging diep. Ik denk dat hij dat een keer of vijf heeft gedaan en dat hij vijf keer een perfect geplaatste bal in zijn loop vond. Dit duo beschikte tegen Fortuna over de klasse waar ik naar snakte.'

'Het carnaval barstte helemaal los toen Klaassen kwam'

In de tweede helft werd Fitz-Jim na een uur gewisseld voor Davy Klaassen. De 31-jarige routinier maakte zijn rentree en begon zodoende aan zijn derde periode bij Ajax. Volgens Spaan was het inbrengen van Klaassen de kers op de taart. 'Toen kwam Davy Klaassen en barstte het carnaval helemaal los', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.