Van der Vaart verwacht vuurwerk bij Ajax: 'Weghorst niet voor de bank gehaald'

door Mike van Weert 26

Bron Studio Voetbal

Van der Vaart verwacht vuurwerk bij Ajax: 'Weghorst niet voor de bank gehaald'

door Mike van Weert 26

Bron Studio Voetbal

Theo Janssen en Rafael van der Vaart willen het incident met Wout Weghorst op de training bij Oranje niet groter maken dan het is. De analisten geven aan dat dit zo vaak gebeurt op trainingen. Desondanks denkt Janssen dat er mogelijk wat meer aan de hand is bij Weghorst en dat kan volgens Van der Vaart gevolgen hebben voor Ajax.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Na zijn overstap naar Ajax domineert Weghorst de koppen van de Nederlandse voetbalmedia. Nu de spits bij het Nederlands elftal zit, is deze trend nog niet veranderd. De spits van Ajax kwam in het nieuws na de training van afgelopen zondag. Weghorst kreeg twee tikken te verwerken van de gebroeders Timber en dat zorgde voor een akkefietje met bondscoach Ronald Koeman. Weghorst wilde dat het spel werd stilgelegd, maar daar ging de trainer niet op in.

Uiteindelijk stormde de spits na afloop van de training van het veld. Normaal gesproken doet Weghorst nog wat afwerkingsoefeningen, maar daar had hij nu geen trek in. Janssen vindt het een storm in een glas water. 'We moeten het niet te groot maken, want het stelt niet zo veel voor', zegt de voormalig middenvelder bij Studio Voetbal. 'Je hebt vaker met partijtjes of positiespelletjes dat je een keer een tik krijgt. Hij reageert nou eenmaal op een bepaalde manier op. Hij had niet door moeten gaan met die discussie, maar we moeten het ook niet groter maken.'

Concurrentiestrijd Brobbey en Weghorst

Van der Vaart kijkt wat lacherig naar het incident op de training. De voormalig speler van onder andere Ajax, HSV en Real Madrid wil er dan ook niet al te veel woorden aan vuil maken. 'Ik wil er niet te veel over zeggen', die wordt aangespoord om het achterste van zijn tong te laten zien. 'Ik vind het gedoe. Het is een speler die gewoon het maximale uit zijn carrière haalt. Het lijkt me een geweldige gozer. Als hij erin komt gebeurt er altijd wat. Ik vind dit niks', doelt Van der Vaart nogmaals op het incident.

Ondanks dat Janssen het incident als een storm in een glas water ziet, denkt hij toch dat er mogelijk wat meer speelt op de achtergrond. 'Wie weet is hij wel zo teleurgesteld dat hij niet speelt bij het Nederlands Elftal. Die frustratie komt er nu even uit.' Van der Vaart denkt dat dit nog wel een thema kan worden bij Ajax. 'Dat wordt heel interessant. Ik denk dat hij niet voor de bank is gehaald. Dan heb je weer een ontevreden Brobbey. Dat wordt leuk en interessant.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.