Fitte Weghorst noemt voorbereiding op interlands 'niet ideaal': 'Normaal maak je minuten'

door Mike van Weert 19

Bron De Telegraaf

Wout Weghorst is blij met zijn invalbeurt bij het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. De nieuwe spits van Ajax was in de minuten die hij kreeg direct belangrijk met een doelpunt. Weghorst geeft echter aan dat hij klaar is voor een basisplaats bij Oranje, ondanks dat hij geen ideale voorbereiding heeft gehad bij Burnley en Ajax.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Weghorst moest het in het Nations League-duel, net zoals op het EK, doen met een invalbeurt. Daarin maakte de 32-jarige speler ook direct zijn status als pinchhitter waar door een goal mee te pikken. 'Ik ben heel blij met mijn doelpuntje', zegt Weghorst in De Telegraaf. De spits van Ajax werd klaargestoomd voor een invalbeurt toen Bosnië en Herzegovina de 3-2 op het scorebord zette. 'Toen hadden we wel even een mindere fase. De 4-2 was wel een opluchting.'

De 4-2 tegen Bosnië en Herzegovina was zeker niet het moeilijkste doelpunt die Weghorst in zijn carrière heeft gescoord. Een schot van Quinten Timber werd nog aangeraakt en uiteindelijk maar half verwerkt door de keeper, waardoor een alerte Weghorst simpel binnen kon tikken. Oranje wist dankzij Xavi Simons nog uit te lopen naar 5-2, maar Weghorst is kritisch. 'De tweede helft creëerden we veel kansen. Dan moet je jezelf daarin belonen, afstand nemen en dan is het klaar. We moeten kritisch kijken naar de twee tegengoals.'

Weghorst in de wachtkamer bij Ajax

Voor de man uit Borne was het doelpunt tegen Bosnië en Herzegovina een bekroning op de afgelopen maanden. De spits heeft maandenlang in wachtkamer van Ajax gezeten. De deal werd voor de terugwedstrijd van de Amsterdammers tegen Jagiellonia Białystok beklonken. Uiteindelijk waren de zestien minuten die Weghorst kon maken in het Phillips Stadion meer dan welkom. De speler heeft immers nog maar weinig minuten in de benen dit seizoen.

'De voorbereiding was niet ideaal. Normaal maak je minuten en speel je eerder een volledige wedstrijd', geeft Weghorst aan. Bij Burnley zat Weghorst gewoon bij de selectie waardoor hij alles heeft meegetraind en ook tweemaal mocht invallen. 'Dat is natuurlijk anders dan dat je negentig minuten speelt. Maar ik ben fit. Als je me zegt dat ik morgen negentig minuten moet spelen, dan doe ik dat', aldus Weghorst. De spits moet echter een pas op de plaats maken, aangezien Ronald Koeman al had verklapt dat Brian Brobbey start in de wedstrijd tegen Duitsland.