Ajax' keuze voor Weghorst wekt verbazing bij Vink: 'Er speelt er maar één en dan zijn er drie teleurgesteld'

door Brent Tomassen 211

Bron ESPN

Ajax' keuze voor Weghorst wekt verbazing bij Vink: 'Er speelt er maar één en dan zijn er drie teleurgesteld'

door Brent Tomassen 211

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink heeft zich opnieuw verbaasd over het feit dat Ajax met Wout Weghorst een nieuwe spits heeft aangetrokken. De Amsterdamse club had met Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff al drie spitsen in huis voor het eerste elftal en Vink had liever een nieuwe creatieve middenvelder aangetrokken zien worden in plaats van de aanvaller uit Borne.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

'Ik heb al wel vaker gezegd dat ik vind dat je het kleine beetje geld beter uit had kunnen geven aan een creatieve speler', opent Vink bij De Eretribune op ESPN. 'Maar goed, hij zat op de tribune en de mensen in Amsterdam hebben hem al in de armen gesloten.' Donderdag werd Weghorst in de Johan Cruijff ArenA warm onthaald door het aanwezige publiek.

Vink is benieuwd hoe Francesco Farioli om zal gaan met het luxeprobleem in de punt van de aanval. 'Hoe je het wendt of keert: het wordt heel lastig om drie spitsen te managen die kwalitatief even goed zijn', wijst de analist naar Brobbey, Akpom en Weghorst. 'Dat wordt gewoon heel cruciaal. Kroes heeft aangegeven dat vier spitsen voor die 23 wedstrijden tot januari best kan.' Vink zelf heeft zo zijn twijfels over deze uitspraak. 'Er speelt er maar één en dan zijn er drie teleurgesteld.'

'Ze hadden waarschijnlijk verwacht dat Akpom of Brobbey zou worden verkocht'

Mario Been snapt op zijn beurt wel dat Ajax graag nog een spits aan de selectie wilde toevoegen. 'Farioli is wel een trainer die veel wisselt en spelers rust geeft. Dan moet je wel een brede selectie hebben. Al is vier spitsen wel veel, als je Rijkhoff ook meerekent. Maar in zijn filosofie kan ik het wel begrijpen.' Karim El Ahmadi vult zijn voormalig trainer bij Feyenoord aan: 'Ze hadden waarschijnlijk verwacht dat Akpom of Brobbey zou worden verkocht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.