Boulahrouz twijfelt: 'Je moet spelers verkopen en dan heb je drie spitsen op de club'

door NielsOpdam 71

Bron Ziggo Sport

Boulahrouz twijfelt: 'Je moet spelers verkopen en dan heb je drie spitsen op de club'

door NielsOpdam 71

Bron Ziggo Sport

Khalid Boulahrouz vraagt zich af of Ajax de maximale prijs kan vangen voor Chuba Akpom of Brian Brobbey, zo vertelt de oud-verdediger woensdagavond bij Ziggo Sport. Ajax gaat Wout Weghorst binnenkort presenteren en heeft dan drie centrumspitsen in de selectie. De Amsterdammers raken er dan ook het liefst een kwijt.

Boulahrouz vertelt dat Weghorst 'mentaliteit en discipline' gaat toevoegen aan Ajax. Maar de analist heeft wel vraagtekens bij de aanpak van de Amsterdamse club. 'Je hebt Brobbey, die heb je voor negentien miljoen teruggehaald. Je hebt Akpom die vorige week nog drie goals heeft gemaakt. Wat gaat dat doen?', vraagt hij zich hardop af. 'Je moet al gaan snijden in de financiën, spelers verkopen en dan heb je nu drie spitsen op de club...'

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Hamburger SV en Chelsea zet zo zijn twijfels bij het beleid van Ajax. 'Je wilt ook een spits gaan kwijtraken. In hoeverre ga je diegene nu nog voor de maximale prijs kunnen verkopen? Clubs weten dat daar nu drie - misschien wel vier - spitsen rondlopen, dus zij gaan wachten.' Boulahrouz had zelf eerder een spits verkocht en daarna pas een nieuwe spits gepresenteerd.

'Ajax gaat Berghuis wel missen'

Ajax speelt donderdagavond de returnwedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League. Steven Berghuis ontbreekt vanwege een blessure. 'Ik vond hem vorige week echt de absolute uitblinker, dus die gaan ze wel missen. Maar als ze als team doen wat de trainer van ze vraagt, dan is er niks aan de hand', blikt Boulahrouz kort vooruit.

Volgens de voormalig international van het Nederlands elftal is er momenteel een stijgende lijn zichtbaar in Amsterdam. 'Je ziet dat de spelers zich steeds comfortabeler gaan voelen in datgene wat de trainer van ze vraagt. Op belangrijke posities hebben ze ook spelers die kunnen excelleren. Mika Godts op de linksbuitenpositie, wat gewoon belangrijk is voor een team dat aanvallend voetbal wil spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.