PSV ontsnapt in blessuretijd aan puntenverlies tegen Sparta Rotterdam

door Brent Tomassen 642

Koploper PSV is in de slotfase tegen Sparta Rotterdam, dat meerdere kansen onbenut liet om een punt mee te nemen uit Eindhoven, ontsnapt aan het eerste puntenverlies van het seizoen. De Eindhovenaren wisten na een aantal hachelijke momenten een 2-1 zege over de streep te trekken. Ook nummer twee FC Utrecht, dat ook nog ongeslagen is, won haar wedstrijd. Hekkensluiter RKC Waalwijk werd met 3-2 opzij gezet. NAC Breda won de vroege wedstrijd op de zaterdag met 1-0 van NEC.

Klik hier voor de actuele stand van de Eredivisie!

FT | NAC Breda - NEC (1-0)

NAC Breda heeft een late 1-0 zege weten te boeken op NEC. De promovendus, die Ajax eerder dit jaar met 2-1 versloeg, heeft nu negen punten na acht speelronden. NEC speelde na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord een zwakke wedstrijd en heeft na acht gespeelde wedstrijden zeven punten, waardoor de degradatiezone dichterbij komt.

Opstelling NAC Breda:

Bielica; Valerius, Greiml, Van den Bergh, Kemper; Mol (56' Staring), Leemans (61' Janosek), Balard; Fernandes, Ómarsson (77' Kostorz), Sauer (77' Kongolo).

Opstelling NEC:

Roefs; Pereira, Márquez (75' Shiogai), Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, González (75' van Crooij), Schöne (62' Sano); Hansen (62' Ouaissa), Ogawa (62' Önal), Ouwejan.

Doelpunten

1-0 Dominik Janosek (81')

Rode kaarten:

69' Saná Fernandes (NAC Breda)

FT | PSV - Sparta Rotterdam (2-1)

PSV heeft ook de achtste competitiewedstrijd dit seizoen gewonnen. Tegen Sparta Rotterdam kwam de koploper nog wel op achterstand, maar stelde het nog voor rust orde op zaken: 2-1. Een eigen doelpunt van Arno Verschueren en een treffer van Luuk de Jong waren goed voor de zege.

Sparta Rotterdam staat na de nederlaag met tien punten na acht duels in de subtop. Eerder wist de ploeg van Jeroen Rijsdijk nog wel Feyenoord van de winst af te houden, maar tegen de regerend landskampioen kwamen de Kasteelheren net tekort. In blessuretijd leek Sparta nog een punt mee te kunnen nemen, maar de 2-2 werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling PSV:

Benítez; Ledezma (83' Karsdorp), Flamingo, Boscagli, Dams; Mauro Júnior, Til, Saibari (77' Obispo); Perisic (46' Bakayoko), De Jong (68' Pepi), Tillman (83' Lang).

Opstelling Sparta Rotterdam:

Olij; Bakari (82' Reith), Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust (82' Kleijn); Clement (68' Kitolano), Verschueren, Metinho; Neghli (82' Oufkir), Lauritsen, Nassoh.

0-1 Tobias Lauritsen (10')
1-1 Arno Verschueren (34', e.d.)
2-1 Luuk de Jong (37')

49' Matteo Dams (PSV)

FT | FC Utrecht - RKC Waalwijk (3-2)

FC Utrecht heeft na een snelle 0-1 achterstand met 3-2 weten te winnen van hekkensluiter RK Waalwijk. Denilho Cleonise scoorde al in de derde minuut voor de Waalwijkers, maar na een klein half uur ging het toch weer mis voor de bezoekers. Eerst kreeg Aaron Meijers de rode kaart, vervolgens maakte FC Utrecht gelijk via Nick Viergever.

In de tweede helft liepen de Utrechters razendsnel uit via goals van Paxten Aaronson en David Min. Tien minuten voor tijd kwam RKC Waalwijk terug via een rake strafschop van invaller Richonell Margaret, maar voor de uitslag maakte het niet meer uit.

Opstelling FC Utrecht:

Barkas; Horemans, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani (70' Finnsson); Aaronson, Jensen (46' Toornstra), Fraulo; Romeny (83' Bozdogan), Min (70' Ohio), Cathline (59' Rodríguez).

Opstelling RKC Waalwijk:

Van Osch; Van Gelderen, Van Eijma, Van den Buijs, Meijers; Weidmann (87' Ihattaren), Van de Loo, Oukili (64' Van der Water); Cleonise, Zawada (64' Margaret), Lokesa (31' Wouters).

0-1 Denilho Cleonise (3')
1-1 Nick Viergever (28')
2-1 Paxten Aaronson (51')
3-1 David Min (52')
3-2 Richonell Margaret (80')

26' Aaron Meijers (RKC Waalwijk)