Scorende Slavia-spits ergert zich: 'Ajax kwam hier om kwaliteit van ons gras te testen'

door Bart Veenstra 45

Bron Voetbal International

Tomás Chorý, de maker van de gelijkmaker in het duel tussen Slavia Praag en Ajax, heeft zich geërgerd aan Ajax. De wedstrijd in de competitiefase van de Europa League eindigde donderdagavond in een 1-1 gelijkspel. De spits, die invaller was, is van mening dat de spelers te makkelijk op de grond gingen liggen.

Met het gelijkspel kan de spits overigens best leven, zo stelt hij na afloop van de wedstrijd. 'Achteraf kunnen we leven met het punt, de eerste helft waren zij bepalend, kwamen we overal een stap te laat', zegt Chorý, die na rust een ander Slavia zag, geciteerd door Voetbal International. 'En heb ik tot het laatst gedacht dat we nog konden winnen. Ik had eigenlijk wel meer van Ajax verwacht dan dat ze hier op de grond kwamen liggen om de kwaliteit van ons gras te testen. Het kookte in me, ik had het liefst vier van hen op mijn rug genomen en ze zelf gedragen', spreekt hij zijn ergernis uit.

Trainer Jindrich Trpisovsky had meer van de wedstrijd verwacht, vooral op voetbaltechnisch gebied. 'Aan beide kanten', zegt hij. 'In de eerste helft misten wij wat emotie, we hadden wat te veel ontzag voor Ajax. Zij stonden goed en waren goed aan de bal, dat kostte ons een hoop energie. Toen maakten we twee fouten, uit één ervan kwam een goal zodat we moesten achtervolgen. Na rust brachten we wat we wilden, ook door het inbrengen van spelers met kwaliteit.'

Slavia Praag rouleert

In aanloop naar het competitieduel met Sparta Praag van aankomende zondag wisselde Trpisovsky zijn elftal op meerdere plaatsen. Het is een veelbesproken onderwerp in Tsjechië en de trainer geeft dan ook toe dat dit te maken had met de ongelooflijk belangrijke wedstrijd van zondag. 'Het rouleren hebben we in overleg gedaan, we hebben zondag een wedstrijd die fysiek zwaar wordt en die we wel moeten controleren. We hadden David Doudera bijvoorbeeld ook eerder willen wisselen, maar dat was niet mogelijk door het verloop van de wedstrijd.'

Ajax kwam in Praag na een benutte penalty van Branco van den Boomen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Vlak daarvoor en vlak daarna liet Brian Brobbey grote kansen onbenut. Na rust stond Ajax met de rug tegen de muur en kreeg Youri Baas bovendien een rode kaart. Via invaller Chorý kwam Slavia Praag nog terug tot 1-1. Hier bleef het vervolgens bij.