Farioli kan leven met gelijkspel tegen Slavia Praag: 'Na de rode kaart was de reactie van ons erg positief'

door Jon van Dam 120

Francesco Farioli kan leven met het 1-1 gelijkspel van Ajax op bezoek bij Slavia Praag, zo laat hij weten op de persconferentie na afloop van het duel. De Italiaan zag dat zijn ploeg in de tweede helft de controle verloor en met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart voor Youri Baas. Toch is hij tevreden met de wilskracht die Ajax liet zien.

Farioli zag Ajax in het eerste bedrijf goed voor de dag komen. 'We hadden de wedstrijd volledig onder controle. We hadden al voor de penalty de kans om te scoren (via Brian Brobbey, red.) en de wedstrijd te killen. Toen hadden we het af moeten maken. Maar ik verwijt Brobbey niets, hij is onze onbetwiste nummer negen', zo liet hij weten tegenover ESPN.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, zo zag ook Farioli, die besloot zijn complete voorhoede naar de kant te halen. 'In het begin van de tweede helft hadden we het moeilijk in de eerste minuten. De aanvallen van Slavia Praag namen toe, aangezien ze alle ballen in de zestien gooiden. Ze zorgden er met hun speelwijze voor dat we de controle over de wedstrijd verloren. In veel situaties moesten we scherper zijn om voorzetten vanaf de zijkant te blokken.'

'We hadden nieuwe energie nodig', vervolgt Farioli. 'In het begin van de tweede helft hadden we het heel moeilijk met hun aanvalsgolven, zij speelden alles of niets. Zij zorgden ervoor dat wij de controle verloren. We wilden wat extra's brengen, zowel voorin als achterin.'

Farioli zag Ajax karakter tonen in Praag

De wissels van Farioli konden niet voorkomen dat invaller Tomas Chory namens Slavia Praag de gelijkmaker scoorde. 'Helaas kregen we op een gegeven moment de 1-1 te verwerken. Na de rode kaart was de reactie van ons erg positief. Dus ik denk dat het een goed punt was en dat onze prestatie is neergezet op basis van veel karakter.'