Faberski geeft assist en wint ruim met Polen O19; Oranje O17 verslaat Faeröer Eilanden

door NielsOpdam 27

Oranje Onder 17 en Polen Onder 19 hebben een goede woensdag achter de rug. Het Nederlandse jeugdelftal won in Albanië met 6-0 van de Faeröer Eilanden. Later op de woensdag won het Polen O19 van Jan Faberski van Malta O19. Ook dat duel eindigde in een 6-0 overwinning voor de ploeg van de Ajacied.

Voor Oranje O17 staat deze week de eerste ronde van de EK-kwalificatiewedstrijd in Albanië op het programma. Oranje O17 hier achtereenvolgens tegen Faeröer Eilanden, Albanië en Kroatië. Namens Ajax behoren Levi Acheampong, Mark Engel, Pharell Nash, Sean Steur en Emre Ünüvar tot de selectie van Oranje O17.

FT | Oranje 17 - Faeröer Eilanden O17 (6-0)

De start van de EK-kwalificatie van Oranje O17 kan uitstekend genoemd worden. Met Ajacieden Engel, Steur en Ünüvar in de basis liep Oranje O17 voor rust al uit naar een 3-0 voorsprong. Het openingsdoelpunt werd gemaakt door Ünüvar.

Na rust liep Oranje O17 nog verder uit naar een 6-0 zege. PSV-speler Jairo Beerens scoorde drie keer, terwijl Ajacied Nash als invaller voor de zesde en laatste treffer kon aantekenen. Ook Acheampong mocht nog invallen.

Opstelling Oranje O17:

Engel; Wijks (Martes 74'), Mérlén, Nijstad (Roovers 63'), Mparaganda; Van Ommeren, Steur, Ünüvar (Acheampong 63'); Beerens (Rahajaan 83'), Neijenhuis, Ouarghi (Nash 74').

Wissels Oranje O17:

Aerts, Beulens, Martes, Roovers, Rahajaan, Van der Velde, Nash, Acheampong.

Polen O19

Ook Polen O19 speelde een belangrijke wedstrijd. Zij spelen in deze interlandperiode drie EK-kwalificatieduels en op deze woensdag speelt men tegen de leeftijdsgenoten van Malta. Namens Ajax is buitenspeler Jan Faberski geselecteerd.

FT | Malta O19 - Polen O19 (0-6)

Het werd een eenvoudige wedstrijd voor Faberski en zijn teamgenoten. Polen ging met een 0-2 voorsprong de rust in tegen de leeftijdsgenoten van Malta. Er werden twee doelpunten gescoord door Daniel Mikolajewski. Faberski was bij het eerste doelpunt verantwoordelijk voor de assist. Na rust gingen de Polen door met scoren. Mikolajewski wist nog een keer het net te vinden en scoorde zo een hattrick. Verder kwamen ook Igor Orlikowski, Alan Rybak en Kacper Nowakowski tot scoren. Faberski werd na 67 minuten naar de kant gehaald.