Van Hanegem kraakt roulatiesysteem Farioli: 'Tegen Slavia Praag was het echt om te huilen'

door Mike van Weert 102

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem kraakt roulatiesysteem Farioli: 'Tegen Slavia Praag was het echt om te huilen'

door Mike van Weert 102

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad cynisch gereageerd op het roulatiesysteem van Francesco Farioli. De oud-voetballer vindt dat dit het spel van Ajax totaal niet ten goede komt. Bovendien ziet Van Hanegem dat Brian Brobbey niet lekker in een ritme kan komen, waardoor de treffer van Wout Weghorst tegen FC Groningen extra pijnlijk is voor de spits.

Farioli heeft in de afgelopen weken meermaals zijn opstelling flink overhoop gehaald. De trainer van Ajax hoopt iedereen fit te kunnen houden, aangezien de Amsterdammers in de aanstaande periode veel wedstrijden zullen spelen. Zo werden er in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk enkele sterkhouders op de bank gezet voor de aftrap. Daardoor kon Farioli op kritiek rekenen, aangezien Mika Godts en Bertrand Traoré als invallers Ajax over het dode punt moesten helpen in Waalwijk.

Door enkele blessures moest Farioli noodgedwongen op enkele posities wijzigingen doorvoeren. Van Hangem ziet dat de trainer van recordkampioen zo langzamerhand slachtoffer begint te worden van zijn eigen roulatiesysteem. 'Bij Ajax rouleren ze veel, maar om nou te zeggen dat het de kwaliteit ten goede komt, nee. Tegen Slavia Praag was het echt om te huilen qua niveau en FC Groningen werd pas in blessuretijd verslagen', schrijft de oud-voetballer.

Brobbey kind van de rekening

Uiteindelijk was het Weghorst die Ajax naar de overwinning kopte tegen FC Groningen. Ajax kwam nog op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Davy Klaassen, maar deze stand bleef, mede door enkele gemiste kansen van Brobbey, lang op het scorebord staan. FC Groningen kwam in de 69e minuut langszij, waardoor Ajax weer gas moest geven om de overwinning over de streep te trekken. Als invaller was Weghorst met zijn doelpunt en de assist op de 3-1 van Chuba Akpom cruciaal in het behalen van de zege.

Van Hanegem vindt dat slecht nieuws voor Brobbey, die in de Eredivisie nog op nul treffers staat dit seizoen. 'Voor Brian Brobbey is het wel lekker dat die kleine druktemaker uit Italië voortdurend van opstelling verandert, want hij is nog niet de koele afmaker die hij moet zijn bij Ajax', schrijft een cynische Van Hanegem. 'En Weghorst had hem er al snel in liggen na zijn invalbeurt. Als ik het goed hoorde zat de hele Johan Cruijff Arena ook om Weghorst te schreeuwen toen het nog 1-1 stond', aldus de columnist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.