Qarabag en Maccabi Tel Aviv weten met klein verschil te winnen

door Jesse ter Haar 7

Qarabag en Maccabi Tel Aviv, Ajax' komende twee tegenstanders in de Europa League, hebben zondag beide nipt weten te winnen in de nationale competities. Qarabag nam het op tegen Sumqayit en won met 0-1, terwijl Maccabi Tel Aviv wegens een penalty in de blessuretijd op het nippertje met 1-2 wist te winnen.

FT | Sumqayit - Qarabag (0-1)

Qarabag had zondag het een en ander recht te zetten, want midweeks verloor het in de Europa League nog van Malmö FF. Het was de tweede nederlaag op rij in het Europese toernooi, want eerder was ook Tottenham Hotspur al met 3-0 te sterk.

Zondag was Sumqayit de tegenstander en ook binnen de eigen landsgrenzen ging het allesbehalve vanzelf. Het was uiteindelijk invaller Elvin Cafarquliyev die het verschil moest maken namens de ploeg uit Azerbeidzjan: 0-1.

Opstelling Qarabag:

Kochalski; Addai, Akhundzade (Juninho 73'), Bayramov, A. Huseynov (Cafarquliyev 73'), B. Huseynov, Isayev, Jankovic (Zoubir 73'), Kashchuk (L. Andrade 61'), Medina, Qurbanly (Benzia 61').

Wissels Qarabag:

P. Andrade, Benzia, Buntic, Cafarquliyev, Juninho, L. Andrade, Mammadzada, Almeyda, Romao, Xhixha, Zoubir.

0-1 Elvin Cafarquliyev (74')

FT | Maccabi Netanja - Maccabi Tel Aviv (1-2)

Voor Maccabi Tel Aviv gold zondagavond precies hetzelfde. De club uit Israël verloor haar eerste twee wedstrijden in de Europa League van respectievelijk SC Braga (2-1) en FC Midtjylland (0-2) en dus moest het goede gevoel worden hersteld.

Zondag was Maccabi Netanja de tegenstander en tegen die ploeg was de voorsprong al snel een feit. Eran Zahavi, voormalig Eredivisie-spits, opende in de twaalfde minuut de score namens Maccabi Tel Aviv. Idan Nachmias maakte later in de wedstrijd de gelijkmaker, maar in de slotfase kwam de zege er alsnog. Elad Madmon trof doel vanaf de strafschopstip: 1-2.