Slavia Praag haalt uit en kent goede generale repetitie voor treffen met Ajax

door Jesse ter Haar 14

Slavia Praag heeft een goede generale repetitie beleefd voor het treffen met Ajax op donderdag. Beide ploegen nemen het dan tegen elkaar op in het teken van de Europa League. Zondag kwamen ook Ajax' tegenstanders Lazio, Qarabag en Maccabi Tel Aviv - met wisselend succes - in actie.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Torino - Lazio (2-3)

Lazio heeft zich goed gerevancheerd van het competitieduel dat het afgelopen weekend met 2-1 verloor bij Fiorentina. De ploeg van Marco Baroni boekte een knappe 2-3 overwinning bij Torino, dat het seizoen erg sterk was begonnen. Het was Matteo Guendouzi die de hoofdstedelingen na acht minuten op voorsprong schoot. Aanvaller Boulaye Dia verdubbelde na rust de voorsprong voor Lazio.

Het werd nog even spannend toen Ché Adams namens Torino iets terugdeed. Echter bracht invaller Tijjani Noslin (ex-Fortuna Sittard) de marge terug naar twee: 1-3. Een late treffer van Saul Coco namens de thuisploeg kwam te laat. Door de overwinning is Lazio opgeklommen naar de zesde plaats in de Serie A.

Opstelling Lazio:

Provedel; Lazzari (Marusic 80'), Gila, Romagnoli, Tavares (Pellegrini 68'); Guendouzi, Rovella; Isaksen (Tchaouna 68'), Dia (Vecino 68'), Zaccagni; Castellanos (Noslin 89').

Wissels Lazio:

Furlanetto, Mandas, Marusic, Pellegrini, Patric, Dele-Bashiru, Tchaouna, Vecino, Castrovilli, Pedro, Noslin.

0-1 Matteo Guendouzi (8')
0-2 Boulaye Dia (60')
1-2 Ché Adams (67')
1-3 Tijjani Noslin (90')
2-3 Saul Coco (90+2')

FT | Qarabag - Sabah Baku (3-2)

Qarabag heeft zich zondag weten te herstellen van de 3-0 nederlaag die het kreeg te verwerken tegen Tottenham Hotspur. In het Europa League-duel bleef de club uit Azerbeidzjan vrijwel kansloos en dus moest er zondag iets goed worden gemaakt.

Dat was te merken ook, want in de zeventiende minuut van de wedstrijd tegen Sabah Baku stond Qarabag met 3-0 voor. Hierna zakte het echter in bij Ajax' opponent in de Europa League, want na ruim vijftig minuten stond er ineens 3-2 op het scorebord. Uiteindelijk kwam de zege niet meer in gevaar en werd er met 3-2 gewonnen.

Opstelling Qarabag:

Buntic, Addai (Benzia 80'), Akhundzade (Zoubir 65'), Bayramov, A. Huseynov, Isayev, Jankovic (Romao 80'), L. Andrade, Medina, Silva (Mustafazada 65'), Xhixha (Juninho 65').

Wissels Qarabag:

P. Andrade, Benzia, Cafarquliyev, B. Huseynov, Juninho, Kashchuk, Kochalski, Mammadzada, Mustafazada, Qurbanly, Romao, Zoubir.

1-0 Toral Bayramov (6')
2-0 Nariman Akhundzade (8')
3-0 Kevin Medina (17')
3-1 Joy-Lance Mickels (45+1')
3-2 Pavol Safranko (51')

FT | Bohemians - Slavia Praag (0-4)

Ajax' eerstvolgende tegenstander, Slavia Praag, nam het zondagavond op tegen Bohemians. Waar Qarabag echt iets goed had te maken na speelronde één in de Europa League, was dat voor Slavia Praag wel anders. Zij wisten in de openingsronde met 0-2 te winnen op bezoek bij Ludogorets.

Voor Slavia Praag was het zodoende zaak om de goede reeks voort te zetten en een goede generale repetitie te beleven voor het treffen met Ajax van komende donderdag. Die goede generale repetitie kwam er, want Slavia Praag was met 0-4 te sterk voor Bohemians.

Opstelling Slavia Praag:

Kinsky; Holes (Chaloupek 79'), Zima, Boril; Doudera (Zmrzly 68'), Dorley, Zafeiris (Jurasek 68'), Diouf; Lingr, Provod (Prebsl 67'); Chory (Chytil 75').

Wissels Slavia Praag:

Chaloupek, Chytil, Jurasek, Mandous, Michez, Prebsl, Sevcik, Wallem, Zmrzly.

0-1 El Hadji Malick Diouf (15')
0-2 Tomas Chory (17')
0-3 Ondrej Petrak (34', e.d.)
0-4 Christos Zafeiris (50')

FT | Maccabi Tel Aviv - Ironi Tiberias (1-1)

Maccabi Tel Aviv sloot de voetbalzondag af voor wat betreft Ajax' komende tegenstanders in de Europa League. Midweeks was SC Braga nog te sterk voor de club uit Israël en ook zondag kwam Maccabi Tel Aviv niet goed voor de dag.

Het begin was nog goed, want Idan Nachmias zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, maar die voorsprong wist het niet vast te houden. Dankzij een doelpunt van Ironi Tiberias na ruim een uur spelen, stond er uiteindelijk een 1-1 eindstand op het scorebord en wist Maccabi Tel Aviv voor de tweede keer op rij niet te winnen.