Immobile bezorgt Besiktas in slotfase goed gevoel richting treffen met Ajax

door Jesse ter Haar 9

Besiktas heeft zondagavond een positieve generale repetitie voor het treffen in de Europa League met Ajax beleefd. De Turken leken lang gelijk te gaan spelen, maar Ciro Immobile bezorgde Giovanni van Bronckhorst en de zijnen in de blessuretijd een reden om te juichen. Op dezelfde dag ging Lazio juist onderuit, terwijl Maccabi Tel Aviv comfortabel wist te winnen.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Fiorentina - Lazio (2-1)

In Italië ging Lazio onderuit in de wedstrijd bij bij het lager geklasseerde Fiorentina. Verdediger Mario Gila zette de Romeinen voor rust nog wel op voorsprong, ware het niet dat Fiorentina in het tweede bedrijf sterk terugkwam. Oud-AZ'er Albert Gudmundsson was tweemaal trefzeker vanaf de penaltystip. Lazio begint het Europa League-avontuur aanstaande donderdag in Hamburg, waar het op bezoek gaat bij Dynamo Kiev.

Opstelling Lazio:

Provedel; Lazzari (Marusic 69'), Patric, Gila, Tavares; Guendouzi, Castrovilli (Rovella 61'); Isaksen (Tchaouna 61'), Dia (Pedro 68'), Zaccagni; Noslin.

Wissels Lazio:

Furlanetto, Mandas, Marusic, Pedro, Pellegrini, Romagnoli, Rovella, Tchaouna, Vecino.

0-1 Mario Gila (41')

1-1 Albert Gudmundsson (49', pen.)
2-1 Albert Gudmundsson (90', pen.)

FT | Besiktas - Eyüpspor (2-1)

Besiktas kende zondagavond een moeilijke wedstrijd tegen Eyüpspor, maar de ploeg van Van Bronckhorst wist uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Ondanks een doelpunt van voormalig Vitesse-speler Milot Rashica leek de uitploeg een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar vedette Immobile zorgde voor vreugde bij de aanhang van Besiktas. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde hij de eindstand op 2-1.

Opstelling Besiktas:

Günok; Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku; Fernandes, Al Musrati; Joao Mario, Silva, Rashica; Immobile.

Wissels Besiktas:

Bulut, Destanoglu, Hekimoglu, Keles, Kilicsoy, Ndour, Onana, Sanuc, Topcu, Ucan.

1-0 Milot Rashica (20')
1-1 Emre Akbaba (64', pen.)
2-1 Ciro Immobile (90+3')

FT | Ashdod - Maccabi Tel Aviv (0-2)

Maccabi Tel Aviv speelde zondagavond een uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Ashdod. De koploper van Israël wist al voor rust het verschil te maken en kon de wedstrijd hierna uitspelen. Het waren Dor Turgeman en Nemanja Stojic die voor de verdiende 0-2 zege wisten te zorgen. Na vier duels is Maccabi Tel Aviv zodoende nog foutloos en kent het een doelsaldo van acht doelpunten voor en slechts één tegen.