Kwakman: 'Iedereen bij Ajax zat te wachten op het grote Wout Weghorst-moment'

door Marco Bouwmeester 48

Bron ESPN

Kwakman: 'Iedereen bij Ajax zat te wachten op het grote Wout Weghorst-moment'

door Marco Bouwmeester 48

Bron ESPN

Kees Kwakman keek naar eigen zeggen tijdens Ajax - FC Groningen naar de Wout Weghorst-show. De spits van Ajax wist zijn invalbeurt met een doelpunt en een assist te bekronen. Kwakman kon de blijdschap wel begrijpen, nadat Weghorst de wedstrijd besliste.

'Het is natuurlijk een en al theater', begint Kwakman tegenover ESPN. 'Dat hij de leiding overtuigd heeft om te mogen spelen. Ik zag hem op de bank zitten en dan kijkt hij heel chagrijnig als Akpom mag invallen en niet hij. Maar dit is natuurlijk wel waar iedereen op zat te wachten bij Ajax. Het grote Wout Weghorst-moment.'

Voorafgaand aan de 2-1 van Weghorst kon de spits rekenen op een uitstekende assist van Anton Gaaei. De vleugelverdediger, die ook een invalbeurt maakte, had een groot aandeel in de bevrijdende treffer. Gaaei leverde een mooie slingervoorzet af aan Weghorst die de bal vol overtuiging binnenkopte. Na de winnende goal was de ontlading bij Weghorst groot, die zijn eerste goal maakte in het shirt van Ajax.

'Ik vond het qua juichen eigenlijk nog wel meevallen', erkent Kwakman. 'Na afloop is het dan wel weer de grote Wout Weghorst-show. Maar uiteindelijk beslist hij natuurlijk wel gewoon die wedstrijd. Samen met Gaaei uiteraard, want die voorzet was echt fantastisch. Hij legt ze vaak bij de cornervlag, maar af en toe valt zo'n bal wel goed.'

Spitsendilemma

Brian Brobbey wist zijn stempel niet te drukken op de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Groningen. De spits gaf een assist op de 1-0 van Davy Klaassen, maar wist zelf het net niet te vinden. Brobbey werd in minuut 59 gewisseld en mocht wederom geen negentig minuten spelen. Kenneth Perez zag Brobbey benadeeld worden met de wissel. De analist is van mening dat het veel moeilijker is om de eerste zestig minuten te spelen, dan de laatste dertig minuten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.