Farioli ontvangt lovende woorden: 'Met de middelen die hij heeft, levert hij fantastisch werk'

door NielsOpdam 21

Bron Voetbalpraat

Farioli ontvangt lovende woorden: 'Met de middelen die hij heeft, levert hij fantastisch werk'

door NielsOpdam 21

Bron Voetbalpraat

Laatst geüpdatet

Vincent Schildkamp vindt het prijzenswaardig dat Francesco Farioli zijn eigen lijn blijft volgen als het aankomt op rouleren, zo vertelt de commentator in Voetbalpraat. De Italiaan ontving woensdagavond complimenten in het praatprogramma, want ook Kees Luijckx en Bram van Polen zijn lovend over de beginperiode van Farioli. De Ajax-trainer zelf plaatste woensdag nog een mooi dankwoord richting de fans.

Schildkamp vertelt dat er twee verschillende data zijn: interpretabele data en harde data. Volgens de commentator zijn de fysieke data harde data, dat voorkomt uit verschillende tests. 'Daar baseert Farioli zich op. Dat vindt heel conservatief Nederland niet zo leuk... Maar deze jongen is wel verantwoordelijk gemaakt voor een elftal dat - als het dadelijk verdeeld wordt - om de prijzen kan spelen', vertelt Schildkamp woensdagavond.

Volgens de ESPN-journalist moet Farioli er nu juist voor zorgen dat spelers tevreden zijn en zo fit mogelijk blijven. Schildkamp benadrukt dat Ajax een jaar lang praktisch heeft stilgestaan. Hij vindt het dan ook logisch dat de Italiaan eerst wetenschappelijk kijkt naar het fysieke en daarna pas beslist over de technische gevolgen voor het elftal. 'Dat valt te prijzen. Zeker voor een jonge trainer, die gewoon zegt: zo ga ik het doen, klaar uit.'

'Farioli heeft een team gesmeed met heel bereidwillige spelers'

'Ik vind dat Farioli een team heeft gesmeed met heel bereidwillige spelers. Het is defensief veel sterker en stabieler geworden. Hij volgt daarin zijn filosofie en zijn visie op het voetbal', vertelt Luijckx over de beginperiode van Farioli. De Ajax-trainer wijkt daar niet zo snel vanaf. Als spelers goed hebben gespeeld, kunnen zij de volgende wedstrijd gewoon op de bank zitten. 'Terwijl je soms best wel zou willen zien dat hij toch een keer die ene uitzondering maakt voor een speler die in topvorm is. Ik geloof nog altijd wel dat er meer is dan alleen data. Er is soms ook gewoon het momentum of het gevoel dat je hebt in een wedstrijd', vertelt Luijckx.

Van Polen is ook lovend over Farioli, waarbij hij de data van vorig jaar erbij pakt. 'Dat is echt een wereld van verschil. Ze deden toen gewoon echt niks. Hij heeft daarin zoveel moeten compenseren. Als je dan ziet wat er weg is gegaan en hoeveel blessures hij heeft... Met de middelen die hij momenteel heeft, levert hij echt fantastisch werk', vertelt de oud-speler van PEC Zwolle, die wel ziet dat het soms niet des Ajax is, zoals tegen Slavia Praag. 'Maar hij is de ondergrens wel omhoog aan het trekken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.