Ajax O15 trekt tijdens spannende mini-Klassieker aan het langste eind

door Jesse ter Haar 20

Ajax O15 heeft dinsdagavond weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Rotterdam. De Amsterdammers kwamen middels doelpunten van Esad Deniz scherp uit de startblokken, maar uiteindelijk werd het toch nog spannend tijdens de mini-Klassieker. Uiteindelijk trok Ajax O15 aan het langste eind: 1-2.

FT | Feyenoord O15 - Ajax O15 (1-2)

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. Na een lange bal kon de spits van de Rotterdammers opstomen richting het Ajax-doel en hij besloot de bal uiteindelijk af te leggen op een teamgenoot. Die teamgenoot kon vanaf een meter of tien van het doel afronden, maar schoof de bal naast.

De volgende kans was wel raak, maar dan voor Ajax. Jaden Soesanna pakte de bal op een gevaarlijk moment af op het middenveld en kon alleen op de keeper af. De goalie kon redden, maar Deniz werkte de bal in de nastoot wel binnen.

Twee minuten later was het opnieuw raak en opnieuw in het voordeel van Ajax. Er was sprake van miscommunicatie tussen de keeper en centrale verdediger van Feyenoord en daar maakte Deniz dankbaar gebruik van door de bal in het lege doel te werken. Nog geen tien minuten later kwam Feyenoord terug in de wedstrijd. Een lage corner werd bij de eerste paal simpel binnen getikt door een speler van Feyenoord: 1-2. Voor de rust was het vervolgens Feyenoord dat nog meer kansen kreeg, maar een tegengoal werd ternauwernood voorkomen.

Mindere tweede helft

Na de thee gebeurde er veel minder in Rotterdam. Een kwartier in de tweede helft waagde Denzel Darko een poging namens Ajax, maar hij mikte de bal net over de kruising. Enkele minuten later werd Feyenoord-zéér gevaarlijk. Een middenvelder van de opponent van Ajax schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat en dus kwamen de Amsterdammers goed weg.

In het vervolg van het duel kregen beide ploegen nog één serieuze kans. Uit een hoekschop kopte een Feyenoorder net naast, terwijl Darko er aan de andere kant van het veld net niet in slaagde om de bal bij Soesanna te krijgen. De Feyenoord-goalie wist een doelpunt te voorkomen, waardoor de mini-Klassieker in een 1-2 zege voor Ajax eindigde.