Ajax O15 begint goed aan competitie met klinkende zege op leeftijdsgenoten Excelsior

door Bram Bark 4

Ajax O15 heeft het seizoen goed afgetrapt. Het elftal onder aansturing van Rik Verhage wist in Rotterdam met 1-5 te winnen van Excelsior O15. De promovendus kon geen vuist maken en keek halverwege al tegen een 0-3 achterstand aan. Ajax wist in het tweede bedrijf uit te lopen tot een 0-5 voorsprong, alvorens het een tegentreffer incasseerde.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor Ajax O15. Aanvaller Geraïn van Loon opende in de zevende minuut de score. Net binnen het kwartier verdubbelde Ajax de voorsprong door toedoen van Denzel Darko. De 3-0 kwam op naam van Jaden Soesanna en zodoende zochten de Amsterdammers met een goed gevoel de kleedkamers op, al had de score hoger kunnen uitvallen.

Na een eerste helft waarin Ajax nauwelijks iets weggaf en veel kansen creëerden, gingen de talenten in de tweede helft op jacht naar meer doelpunten. Door een eigen doelpunt kwam Ajax na 45 minuten op een 0-4 voorsprong. In de 75ste minuut tekende ook aanvoerder Darko aan voor zijn tweede van de dag.

De laatste circa tien minuten van de wedstrijd zakte Ajax wat weg en kreeg Excelsior, dat teruggetrokken speelde, meer mogelijkheden om tot gevaarlijke counters te komen. Tweemaal werden de Rotterdammers gevaarlijk en dankzij een afstandsschot kwam ook Excelsior op het scorebord, dat 1-5 liet zien na tachtig minuten.

Drietal mee met Ajax O16

Ajax O15 moest het zondag doen zonder Eniola Owolabi, Ilai Grootfaam en Mohammed Tatuh. Het drietal is namelijk met O16 afgereisd naar Marokko, waar ze zaterdag in actie kwamen tegen het locale Olympique Khouribga. Grootfaam en Tatuh wisten tijdens de door de Amsterdammers met 6-3 gewonnen wedstrijd beiden twee keer het net te vinden. Zondagavond wacht de finale van het minitoernooi tegen de leeftijdsgenoten van Real Betis.