Vink mist gretigheid bij Traoré: 'Mensen verwachten enorm veel van je'

door Bart Veenstra 96

Bron ESPN

Vink mist gretigheid bij Traoré: 'Mensen verwachten enorm veel van je'

door Bart Veenstra 96

Bron ESPN

Marciano Vink denkt dat Bertrand Traoré eigenlijk nog niet klaar is om te spelen voor Ajax. Dat vertelt de analist van ESPN, die kritisch is op de aanvaller uit Burkina Faso, na afloop van het gewonnen duel van Ajax met sc Heerenveen (1-0).

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

In die wedstrijd was Traoré invaller. Na een klein uur kwam de van Villarreal overgekomen aanvaller in het veld voor Chuba Akpom. Traoré speelde een periode als spits, waarna hij naar de rechterkant verhuisde toen Brian Brobbey ook inviel. 'Ajax zal hem als buitenkansje hebben gezien, maar hij oogt niet fit', zegt Vink.

De analist van ESPN denkt dat Traoré eigenlijk nog niet fit genoeg is om te spelen voor Ajax. 'Ik denk dat hij nog een lange weg te gaan heeft. In hoeverre de jaren (Traoré is 28, red.) gaan tellen, weet ik ook niet. Maar ik vind hem niet fris ogen.'

Vink mist gretigheid bij Traoré

Tijdens zijn invalbeurt had Traoré enkele keren de ruimte om tot een grote kans voor Ajax of zelfs doelpunt te komen. De aanvaller treuzelde echter te veel en te lang, waardoor de aanvallen van Ajax vaak op niets uitliepen. 'Neem een beslissing!', zegt Vink dan ook. De analist noemt de invalbeurt van Traoré eigenlijk 'dramatisch'. 'Ik mis gretigheid bij hem. Mensen verwachten enorm veel van je, maar ik heb het gevoel dat hij nog niet fit en scherp is. Bescherm hem dan, anders is Ajax hem over drie weken kwijt met een spierblessure.'

Traoré is bezig aan zijn tweede periode bij Ajax. Eerder speelde hij in het seizoen 2016/17 op huurbasis in Amsterdam. Nu kwam hij transfervrij over van Villarreal. In het uitduel met FK Vojvodina maakte Traoré zijn officiële rentree en direct was hij met een doelpunt belangrijk. Tegen Panathinaikos en sc Heerenveen viel hij in, maar wist hij niet te scoren of een assist te leveren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.