Ajax O19 wint na spannend duel van FC Utrecht O19, O16 en O17 winnen overtuigend van Domstedelingen

door Timo Suur 49

Ajax O19 heeft een 4-2 overwinning weten te boeken op FC Utrecht O19. Op Sportpark de Toekomst bleef het lang spannend, maar de Amsterdammers trokken aan het langste eind. Ajax O16 als Ajax O17 gingen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht en wonnen eveneens, respectievelijk met 0-3 en 1-4. Ajax O15 kreeg bezoek van Excelsior O15 en won relatief eenvoudig: 4-0.

FT | FC Utrecht O16 - Ajax O16 (0-3)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met de leeftijdsgenoten van FC Utrecht O16. In de Domstad eindigde het duel in een 0-3 overwinning voor de bezoekers. De doelpunten werden gemaakt door Abdellah Ouazane, Ghalil Bousnane en Luca de Baat.

Meteen vanaf de aftrap ging Ajax O16 op zoek naar de openingstreffer. Na een kleine tien minuten resulteerde dit in de eerste grote kans voor Thom Veenbergen, die de bal naast kopte na een goede voorzet van Nafairon Landvreugd. In de vijftiende minuut kregen de Amsterdammers de mogelijkheid vanaf elf meter, nadat Bousnane onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Ajax-aanvoerder Ouazane ging achter de bal staan en schoot de bal hard in het zijnet: 0-1.

Nadat Bousnane in de 27ste minuut een spectaculaire poging met een halve omhaal net over het FC Utrecht-doel zag verdwijnen, was het een paar minuten later wel raak voor Bousnane. De spits kreeg de bal uit de kluts mee na een pass van De Baat, waarna Bousane de bal door de benen van de doelman in het doel schoof.

Na ruim een halfuur was het opnieuw raak voor Ajax O16. De Baat gaf de bal aan Ouazane, die versnelde en de bal mee gaf aan Landvreugd. Laatstgenoemde ziet zijn poging richting de verre kruising gered worden, maar in tweede instantie kan De Baat makkelijk binnenwerken: 0-3. Vlak voor rust raakten de bezoekers ook nog de lat via Bousnane, die een lage voorzet ontving van Landvreugd, maar de bal niet wist binnen te schieten.

Ook in het tweede bedrijf ging het goed spelende Ajax O16 op zoek naar meer doelpunten. In de openingsfase kreeg De Baat een grote kans na een mooie steekpass van Landvreugd, maar eerstgenoemde schoot de bal op de voeten van de goalie. Ook Bousnane kreeg een mogelijkheid, maar de verdediging wist net op tijd in te grijpen, voordat de spits op doel kon schieten.

In de tweede helft zat FC Utrecht O16 beter in de wedstrijd dan in de eerste helft, maar verder dan wat speldenprikjes kwam de thuisploeg niet. Ajax O16 bleef de bovenliggende partij in Utrecht en had de score nog kunnen uitbreiden via Ouazane. De Baat sneed naar binnen en legde de bal subtiel achter de verdediging, maar Ouazane vergat zijn voet tegen de bal te zetten en dus eindigde het duel in een overtuigende 0-3 overwinning voor Ajax O16.

Opstelling Ajax O16:

Olgers; Peters, Vieillevoye, Isik, Veenbergen (73' Nieboer); Tarvajärvi (59' Newstead), Ouazane (73' Akbuga), Abdalla; Landvreugd (59' Cuntapay), Bousnane (65' Talai), De Baat (73' Laghmich).

Wissels Ajax O16:

Cloos, Nieboer, Newstead, Talai, Cuntapay, Akbuga, Laghmich.

0-1 Abdellah Ouazane (15', pen.)
0-2 Ghalil Bousnane (29')
0-3 Luca de Baat (33')

FT | Ajax O19 - FC Utrecht O19 (4-2)

Ajax O19 heeft na een spannende wedstrijd met 4-2 gewonnen van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De Amsterdammers kwamen in eigen huis al snel op achterstand en speelden een half uur met een man minder, maar trokken de zeg over de streep.

Ajax O19 kwam in de zevende minuut op een achterstand. Een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd in eerste instantie gekeerd door doelman Aymaen El Hani, maar in de rebound kon oud-Ajacied Shedrach Ebite de bezoekers op voorsprong schieten. Een paar minuten later waren de Domstedelingen dicht bij de tweede treffer, maar een schot van zo’n 35 meter raakte genadeloos hard de lat.

Na ruim een kwartier kwam Ajax O19 langszij op Sportpark de Toekomst. Elias Mechrouh passeerde zijn tegenstander met een uitstekende beweging en gaf de bal laag voor. Emre Ünüvar stond op de goede plek en kon de bal simpel in het doel schieten: 1-1. Een minuut later was het alweer raak voor de thuisploeg. Ditmaal gaf Rayane Bounida voor na een uitstekende actie en opnieuw kon Ünüvar de bal tegen de touwen schieten.

In de 32ste minuut was Ajax O19 dicht bij de derde treffer van de middag. Luca Messori gaf de bal na een schitterende solo aan Damián van der Vaart, die na een fraaie beweging een tegenstander passeerde en van dichtbij de bal in het doel probeerde te punteren, maar hij zag zijn inzet op de paal belandden. In de slotfase van de eerste helft kregen de bezoekers nog wat kansjes, maar tot een grote mogelijkheid kwamen ze niet.

Al snel in het tweede bedrijf kwam Ajax O19 op een 3-1 voorsprong. Messori zette Avery Appiah met een steekpass oog-in-oog met de doelman. De rechtsback schoot de bal vervolgens keurig binnen en zette zijn ploeg zodoende op een 3-1 voorsprong. De Amsterdamse vreugde duurde maar even, want Mylo van der Lans pakte na een dik uur spelen zijn tweede gele kaart en gaf bovendien een strafschop weg. Ebite pakte het cadeautje uit: 3-2.

In de slotfase kon Ajax O19 de wedstrijd in het slot gooien, maar invaller Zakaria Ouazane treuzelde oog in oog met de keeper te lang en schoot de bal uiteindelijk naast. Vijf minuten later voorkwam Ryan van de Pavert met een geweldige sliding de gelijkmaker en wist Ouazane opnieuw een kans om zeep te helpen. El Hani mocht zich in blessuretijd ook laten zien met een schitterende redding.

Een minuut later werd Bounida gevloerd in het strafschopgebied en kreeg Ajax O19 nog een strafschop te nemen. De Belg ging zelf achter de bal staan en schoot raak: 4-2. Dit bleek ook de eindstand, omdat El Hani nog een fraaie redding in huis had. Zodoende blijft de ploeg van Willem Weijs ongeslagen in de competitie.

Opstelling Ajax O19:

El Hani; Appiah, Van de Pavert, Van der Lans, Oldenstam; Johnson, Van der Vaart (66' Beekman), Bounida; Messori (77' Ouazane), Ünüvar (80' Skaarud), Mechrouh (66' O'Niel).

Wissels Ajax O19:

Van der Velde, Beekman, El Aissati, Abildgaard, Skaarud, Ouazane, O’Niel.

0-1 FC Utrecht O19 (7')
1-1 Emre Ünüvar (16')
2-1 Emre Ünüvar (17')
3-1 Avery Appiah (49')
3-2 FC Utrecht O19 (64', pen.)
4-2 Rayane Bounida (90+3', pen.)

- Na 63 minuten moest Ajax O19 verder met tien man na een rode kaart (twee keer geel) van Mylo van der Lans.
- Ryan van de Pavert is dit seizoen een van de sterkhouders van Ajax O19. Lees alles over de verdediger in de nieuwe Kweekvijver!

FT | FC Utrecht O17 - Ajax O17 (1-4)

Ajax O17 heeft simpel weten af te rekenen met FC Utrecht O17. Op Sportpark Zoudenbalch kwamen de Amsterdammers al snel op voorsprong en dit bleek de opmaat voor een uiteindelijk ruime 1-4 zege. Jeshurun Simeon was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg met twee treffers.

Al in de derde minuut van de wedstrijd nam Ajax O17 de leiding in Utrecht. Een verdediger van FC Utrecht O16 kopte de bal weg, maar de afvallende bal was een prooi voor Simeon, die de bal nauwkeurig laag in de verre hoek volleerde. Vervolgens kregen Pharell Nash en Kennynho Kasanwirjo kansjes op de tweede treffer, maar eerstgenoemde schoot net over, terwijl Kasanwirjo een poging achter zijn standbeen gestopt zag worden door de goalie.

Na 26 minuten was Simeon opnieuw trefzeker voor Ajax O17. Hij kreeg de bal van Levi Acheampong, waarna de aanvaller de bal hard in de verre hoek schoot. Een paar minuten later gaf Acheampong de bal opnieuw mee aan Simeon, waarna de aanvaller de bal langs zijn tegenstander ging, maar hij kreeg de bal na die actie net niet bij Nash. Ajax ging met een comfortabele 0-2 voorsprong rusten.

Vier minuten na de onderbreking viel al de volgende treffer. Marley Alvarez Perez zette goed door en gaf een voorzet, welke via Nash voor de voeten viel van Miguel Joao da Silva. De aanvaller schoot de bal hard in de korte hoek: 0-3. Hierna leek Ajax O17 binnen het uur op 0-4 te kunnen komen, maar Acheampong wist niet te profiteren van een fout in de Utrechtse opbouw. De aanvallende middenvelder wachtte te lang en schoot de bal vervolgens over.

Aan de andere kant wist FC Utrecht O17 wel te scoren. Na een aantal gevaarlijke hoekschoppen te hebben overleefd, moest Ajax O17 uiteindelijk capituleren bij een hard schot vanaf de rechterkant: 1-3. Even later schoot Simeon de bal rakelings voorlangs. Ook Nash kreeg een beste kans er niet in. De aanvaller ontving de bal na goed werk van Hasan Ayyildiz en Acheampong, maar punterde de bal in de handen van de keeper.

Amper een minuut later was het alsnog raak. Invaller Tyrese Teuwsen veroverde de bal na goed druk zetten. Zijn eerste poging werd nog gekraakt, maar het tweede schot ging wel tegen de touwen: 1-4. Ajax-keeper Mark Engel kreeg in de slotfase ook nog iets te doen en wist relatief eenvoudig een tweede Utrecht-treffer te voorkomen. Hierdoor bleek de treffer van Teuwsen de laatste van de middag te zijn.