Janssen ziet impact Farioli: 'Denk dat hij de juiste trainer op de juiste plek is'

door Marco Bouwmeester 12

Bron VoetbalPrimeur

Janssen ziet impact Farioli: 'Denk dat hij de juiste trainer op de juiste plek is'

door Marco Bouwmeester 12

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Theo Janssen is van mening dat Francesco Farioli de juiste trainer voor Ajax is. De oud-Ajacied merkt op dat de Italiaanse oefenmeester tot nu toe erg belangrijk is voor de heropbouw van de club. Verder ziet Janssen een hechte band ontstaan tussen Farioli en de Ajax-selectie. Ook Andy van der Meijde spreekt over het vertrouwen dat Ajax-spelers van de Italiaan krijgen.

Na het rampseizoen 2023/2024 waait er bij Ajax een frisse wind. Met een nieuwe trainer aan het roer gaan de sportieve prestaties van de Amsterdammers langzaam de goede kant op. Janssen, die zich eerder uitsprak over de voetballende kwaliteiten van Brian Brobbey, ziet dat de veranderingen binnen Ajax erg belangrijk zijn voor de ommekeer die Ajax dit seizoen heeft gemaakt.

'Het is vrij bijzonder. Vorig jaar waren we van mening dat het een vrij mager team was met heel veel slechte aankopen. Je ziet nu een nieuwe trainer, nieuwe energie, een andere aanpak en een andere denkwijze. Dat heeft toch wel wat teweeg gebracht en Ajax is langzaam weer naar boven aan het krabbelen. Dat er nog wel een weg te gaan is, is ook duidelijk. Ze hebben wel de weg omhoog te pakken en dat vind ik alleen maar goed, want Ajax hoort voor het Nederlandse voetbal bovenin de competitie te staan', begint de oud-Ajacied tegenover VoetbalPrimeur.

Janssen ging na een andere vraag nog even verder over de nieuwe trainer van Ajax. Wanneer de oud-Ajacied gevraagd wordt hoe belangrijk Farioli is geweest voor de start van het nieuwe seizoen, is Janssen vrij zeker van zijn antwoord.

'Heel erg belangrijk. Er is best veel kritiek geweest, zeker in het begin, dat hij zoveel wisselde. Dat is nu nog steeds wel een beetje, maar omdat hij nu heel veel wint ebt dat een beetje weg. Hij lijkt zijn gelijk te krijgen, dus dat is heel erg mooi. Ik vind het mooi om te zien dat alle spelers vol lof zijn. Het is een trainer die 24 uur per dag met voetbal bezig is. Hij steekt er heel veel tijd en energie in en dat zie je bij de jongens ook terug. Het is een jonge ploeg en ik denk dat dit de juiste trainer op de juiste plek is.'

Farioli geeft vertrouwen

Ook Van der Meijde heeft zich uitgelaten over de nieuwe trainer van Ajax. In een interview benadrukt de oud-Ajacied hoe belangrijk het voor een trainer is om een band op te bouwen met een spelersgroep. Volgens Van der Meijde plukt Farioli door deze aanpak de vruchten van het goede spel van onder andere Josip Sutalo.

'Je ziet wel dat er vaste patronen terugkomen. Vorig seizoen was het echt los zand. Je ziet nu spelers, waarvan we vorig seizoen dachten: waarom hebben ze die gekocht? Sutalo, die wordt steeds beter. Hij krijgt meer vertrouwen. Dat ligt aan de trainer! Die trainer moet training geven, ze opstellen en ze vertrouwen geven. Dat vergeten heel veel trainers. Die denken allemaal: we gaan een potje trainen en dan een wedstrijd. Het is ook een band creëren met je spelers en als je dat niet doet, dan kan je het vergeten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.