Janssen: 'Denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland'

door Bart Veenstra 41

Bron NOS Studio Voetbal

Janssen: 'Denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland'

door Bart Veenstra 41

Bron NOS Studio Voetbal

Theo Janssen ziet in Brian Brobbey een spits die voetballend beter is dan Erling Haaland. Hij wil daarmee niet zeggen dat de spits van Ajax in zijn totaliteit beter is dan de doelpuntenmachine van Manchester City, maar Brobbey heeft op zijn beurt wel kwaliteiten die bij Haaland minder zouden zijn.

Oranje speelt maandagavond tegen Duitsland en de verwachting is dat Brobbey in de spits zal staan. De aanvaller van Ajax neemt het dan op tegen de Duitse verdediger Antonio Rüdiger van Real Madrid. Met zijn optredens in de Champions League tegen Haaland maakte hij enorme indruk.

Aan tafel van NOS Studio Voetbal is men dan ook benieuwd hoe Brobbey het gaat doen tegen Rüdiger. 'Ik denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland', zegt Janssen. 'Ik denk dus dat dat wel interessant wordt. Haaland is naar de goal toe de allerbeste, laten we even duidelijk zijn', voegt Janssen er nog aan toe.

'Maar Haaland is in het voetballen wat minder, daar is hij wat beperkter', aldus Janssen, die bijval krijgt van Rafael van der Vaart. 'Hij zegt nu iets wat heel veel mensen gek vinden, maar hij heeft wel gelijk', aldus de oud-Ajacied, die wel een belangrijk verschil ziet tussen Haaland en Brobbey. 'Het verschil is wel dat Haaland er honderd maakt, terwijl Brobbey er vijf maakt.'

Discussie omtrent spitspositie bij Oranje

Om de spitspositie bij het Nederlands elftal is de laatste tijd veel te doen. Memphis Depay, tot voor kort basisspeler, ontbreekt nog altijd. Wout Weghorst is eveneens afwezig en dus heeft bondscoach Ronald Koeman de keuze uit Joshua Zirkzee en Brian Brobbey. Tegen Hongarije stond Zirkzee in de basis, terwijl tegen Duitsland Brobbey als basisspeler wordt verwacht.

'Ik ben van mening dat je één spits vertrouwen moet geven', zegt Janssen. 'Daar moet je een team omheen bouwen. Als je iedere week met een andere spits speelt, is dat verschrikkelijk. Dan moet je als middenvelder heel andere dingen doen, als buitenspeler worden er heel andere dingen van je verwacht. Je moet een keuze maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.