De Vrij eerlijk na nederlaag Oranje: 'Duitsland was gewoon een maatje te groot'

door Jesse ter Haar 5

Bron NOS

Bron NOS

Stefan de Vrij ziet dat het Nederlands elftal maandagavond volledig terecht heeft verloren van Duitsland. Vooral in de eerste helft kwam Oranje er niet aan te pas en ook de captain van Oranje zag zijn ploeg na rust iets beter in de wedstrijd komen.

'Het lijkt me duidelijk dat het een terechte nederlaag is', vertelt hij desalniettemin in gesprek met de NOS. 'Vooral in de eerste helft was het heel matig. In balbezit was het heel slordig. We gaven een paar ballen zomaar weg, waardoor zij gevaarlijk konden worden. Dan kom je er ook niet lekker in.'

'In de tweede helft was het iets beter', merkt de centrumverdediger op. 'Er was iets meer controle en balbezit, maar we kwamen toch moeilijk tot kansen. Al met al hebben zij verdiend gewonnen. Het is zonde dat je dan een goal tegen krijgt uit een hoekschop.'

Het ging er al even over: vooral voor rust kreeg Nederland geen enkele grip op Duitsland. De Vrij kan het onmogelijk ontkennen. 'Er ging heel veel mis. Het was heel slordig in balbezit. We leden een paar keer zomaar balverlies door het midden. We konden de vrije man niet vinden en kwamen niet onder de druk vandaan. We hadden heel veel moeite en gelukkig bleef het in de eerste helft 0-0.'

Gemis Van Dijk

Virgil van Dijk, normaal gesproken aanvoerder van Oranje, ontbrak tegen Duitsland wegens een schorsing. De Vrij merkte het duidelijk in het veld. 'Natuurlijk, want Virgil is voor ons een hele belangrijke speler. Hij is onze aanvoerder en een geweldige verdediger. Als hij er niet bij is, is het logisch dat hij gemist wordt.'

Na de vorige interlandperiode ontstond er een positief sentiment rond het Nederlands elftal. Of dat is afgebrokkeld door de afgelopen twee interlands? 'We moeten het goed gaan analyseren en bespreken. De vorige periode waren er veel positieve dingen en deze periode twee hele verschillende wedstrijden. Vandaag (maandag, red.) was Duitsland gewoon een maatje te groot.'