Matig Jong Ajax speelt doelpuntloos gelijk tegen Jong FC Utrecht

door Wessel Kroon 165

Jong Ajax is er vrijdagavond niet in geslaagd om een overwinning te boeken op Jong FC Utrecht. Op Sportpark De Toekomst kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zodoende speelden de beloften voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden gelijk.

Jong Ajax begon zwak aan de wedstrijd. In de openingsfase klopte Jong FC Utrecht al meerdere malen op de deur bij de Amsterdammers. Rafik El Arguioui stichtte namens de bezoekers het meeste gevaar. De aanvallende middenvelder schoot vanaf zo’n twintig meter op doel en zag zijn inzet net naast gaan.

Na tien minuten was Jong FC Utrecht nog dichter bij de openingstreffer. Het lag ineens helemaal open bij Jong Ajax. Adrian Blake werd met een steekpass oog in oog met Charlie Setford gezet, maar de doelman van de Amsterdammers was alert en bracht redding. Na een halfuur was Blake opnieuw gevaarlijk namens de bezoekers. De buitenspeler draaide naar zijn linkerbeen en schoot op doel. Setford bracht redding met zijn vingertoppen.

Iets later volgde er een hachelijk moment voor het doel van Jong Ajax. Setford bracht zijn ploeg in de problemen door langs de bal te trappen. Blake pikte de bal op en probeerde de bal in het doel te schieten, maar de hoek was lastig en Verschuren wist de bal voor de lijn weg te werken. Zodoende vielen er geen doelpunten in de eerste helft en zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Meer controle in tweede helft

In de rust besloot trainer rank Peereboom het roer om te gooien. Jorthy Mokio, Jan Faberski en Precious Ugwu kwamen in de ploeg voor Julian Brandes, Nassef Chourak en Diyae Jermoumi. Met de nieuwe namen hadden de Amsterdammers in de tweede helft een stuk meer controle over de wedstrijd, maar kansen bleven nog uit. Pas in de 63e minuut haalde Dies Janse vanaf zo’n 25 meter maar eens de trekker over. Zijn schot was hard, maar ging ongeveer een meter over het doel van de bezoekers heen.

Tien minuten later kwam David Kalokoh vanaf de linkerkant naar binnen en probeerde hij de bal in de verre hoek te krullen. Hij kon het Jong FC Utrecht-doelman Tom De Graaff echter niet moeilijk genoeg maken en zag zijn inzet gepakt worden. Aan de andere kant was Lynden Edhart zo’n vijfiten minuten voor tijd gevaarlijk namens de bezoekers. De invaller kwam naar binnen en schoot op doel. Zijn inzet werd van richting veranderd, maar Setford had de bal klemvast.

In de slotfase was Edhart opnieuw dicht bij een doelpunt. Hij probeerde de bal met de binnenkant van zijn voet in de verre hoek te plaatsen, maar zag zijn inzet via de paal terug het veld in komen. Zodoende werd er ook in de tweede helft niet gescoord en eindigde het duel tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht in een doelpuntloos gelijkspel.

Setford; Jermoumi (Ugwu 46'), Verschuren, Janse, Alders; Brandes (Mokio 46'), Speksnijder, Chahid; Chourak (Faberski 46'), Kalokoh (Boerhout 74'), Wolff (Bouwman 87').

Reverson, Ugwu, Bouwman, Jetten, Mokio, Verkuijl, Faberski, Boerhout.