Sutalo speelt met Kroatië spectaculair gelijk op bezoek in Polen

door Jesse ter Haar 77

Kroatië heeft dinsdagavond spectaculair gelijkgespeeld tegen Polen. Josip Sutalo behoorde namens Ajax tot de wedstrijdselectie van Kroatië en stond de gehele wedstrijd binnen de lijnen. Ajax-huurling Borna Sosa was trefzeker, maar kon zijn land niet aan een overwinning helpen: 3-3.

FT | Polen - Kroatië (3-3)

De eerste klap van de wedstrijd werd uitgedeeld door Polen. Piotr Zielinski scoorde al binnen vijf minuten met een knap geplaatst schot. Lang duurde die voorsprong van Polen echter niet, want het was Sosa die Kroatië in de twintigste minuut langszij bracht met een fabelachtig schot. Vier minuten later viel ook de tweede treffer van Kroatië. Petar Sucic plaatste de bal in de verre hoek van het doel van Polen voor de voorsprong voor zijn land.

Daarmee was het nog niet gedaan, want nog binnen het halfuur viel ook de 1-3. Martin Baturina betrad het strafschopgebied en schoot de bal door de benen van de keeper het doel in. In de tweede helft gaven Sutalo en de zijnen de voorsprong alsnog uit handen. Doelpunten van Nicola Zalewski en Sebastien Szymanski zorgden ervoor dat Kroatië genoegen moest nemen met een punt.