Sutalo en Kroatië winnen in eigen huis nipt van Schotland

door Brent Tomassen 9

Kroatië heeft het Nations League-duel tegen Schotland met 2-1 gewonnen. De Kroaten, met Josip Sutalo en Ajax-huurling Borna Sosa negentig minuten binnen de lijnen, kwamen voor rust op achterstand, maar beslisten het duel in de tweede helft.

Sutalo viel tegen FC groningen nog uit met een blessure, maar kon tegen Schotland wel de volledige wedstrijd spelen. Zijn land kroatië kwam na een dik half uur op een 0-1 achterstand via Ryan Christie, maar vier minuten later trok spits Igor Matanovic de stand weer gelijk. Dit bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Kroatië op jacht naar de zege en die kwam er. Twintig minuten voor tijd was Andrej Kramaric de gevierde man. De aanvaller maakte de 2-1, wat de winnende treffer bleek. Kristijan Jakic leek de schlemiel te worden met een eigen doelpunt in blessuretijd, maar de treffer werd op advies van de videoscheidsrechter afgekeurd.