Ajax O15 kent geen genade met Feyenoord O15 en wint overtuigend met 6-1

door Timo Suur 100

Ajax O15 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi door met 6-1 te winnen van Feyenoord O15. Verder kwamen ook Ajax O16 en Ajax O19 in actie tegen respectievelijk de leeftijdsgenoten van DTA Fortius en AZ.

FT | Ajax O15 - Feyenoord O15 (6-1)

Ajax O15 heeft zich zaterdagmiddag ten koste van Feyenoord O15 geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De mini-Klassieker eindigde in een 6-1 overwinning voor de Amsterdamse talenten. Denzel Darko was de grote man met een hattrick. De andere doelpunten werden gemaakt door Esad Deniz (twee keer) en Ilai Grootfaam.

In de openingsfase waren er geen grote kansen voor beide ploegen. Het tempo lag hoog en dit leidde tot veel balverlies en duels. Na ruim een kwartier opende Ajax O15 de score op Sportpark de Toekomst. Geraïn van Loon opende op Redha Babiker, die Deniz inspeelde. Laatstgenoemde kaatste de bal op Darko, die versnelde en de bal uitstekend lang de doelman in de verre hoek stifte: 1-0.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Na opnieuw een mooie aanval gaf Jhe-Noah Zandgrond de bal mee aan Deniz, die de bal hard in de kruising schoot. Na kansen voor de Amsterdammers via Deniz (van de lijn gehaald) en Darko (redding van de Feyenoord-goalie) deden de bezoekers in de 35ste minuut iets terug. De bal viel goed op de rand van het strafschopgebied voor een Feyenoord-middenvelder, die de bal in de verre kruising schoot: 2-1.

Nog voor rust pakte Ajax O15 weer een marge van twee doelpunten voorsprong. Darko pikte een afgeslagen hoekschop op, kapte naar zijn linkerbeen en schoot de bal van afstand in de verre bovenhoek. Er was ook nog een mogelijkheid voor Deniz voor het rustsignaal, maar op het laatste moment werd er ingegrepen. Aan de andere kant wist Ajax-goalie Cino Cloos nog een keer redding te brengen op een schot van dichtbij.

In de 59ste minuut kwam de vierde treffer van Ajax O15 op het scorebord te staan. Darko brak door op de linkerflank en leverde vervolgens een perfecte lage voorzet op Deniz, die de bal gemakkelijk in een leeg doel kon tikken. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Nick Damming won een duel op de zijlijn en daarna gaf invallers Mees Arens de bal met de hak slim op Darko. Laatstgenoemde stoomde door en schoot de bal feilloos in de verre hoek: 5-1.

Hiermee was het nog niet gedaan op Sportpark de Toekomst. In de blessuretijd passeerde Darko, niet voor het eerst in de wedstrijd, twee tegenstanders en gaf de bal voor. De bezoekers kregen de bal niet weg en de bal werd opgepikt door Grootfaam, die met de rebound op zijn eigen schot wel het doel trof en hiermee de eindstand op 6-1 zette. Door deze overwinning is Ajax O15 doorgestoten naar de volgende ronde van het bekertoernooi.