Godts vindt rode kaart Romao juiste beslissing: 'Ik was er langs, dus het is een terechte rode kaart'

door Brent Tomassen 17

Bron Ziggo Sport

Mika Godts had een belangrijk aandeel in de 0-3 overwinning van Ajax op bezoek bij FK Qarabag. De linksbuiten maakte onderdeel uit van de combinatie in aanloop naar de eerste goal en gaf bij de derde treffer de assist. Toch ging lang niet alles goed bij Ajax in Azerbeidzjan, zo zag ook Godts.

'De score is wel lekker, maar de eerste helft hebben we heel veel kansen laten liggen. Zeker na de rode kaart', vertelt Godts na afloop voor de camera van Ziggo Sport. 'We hadden weinig de bal. We hadden de wedstrijd meer onder controle moeten hebben. Dat deden we in de tweede helft wel goed.' Via Wout Weghorst en Chuba Akpom liep Ajax uiteindelijk uit naar een 0-3 zege.

Godts zelf stond aan de basis van de rode kaart voor Júnior Romao na een kwartier spelen. De middenvelder van FK Qarabag trok de doorgebroken Belg naar de grond en de scheidsrechter had geen andere keus dan de rode kaart tevoorschijn te halen. 'Ik wist het wel gelijk. Hij trok me neer. Ik was er langs, dus het is een terechte rode kaart', vindt de aanvaller. 'Dat was wel goed voor ons.'

Tien minuten voor rust stond de Belg aan de basis van de openingstreffer van Kenneth Taylor. 'Bij de 0-1 dribbel ik goed naar binnen en geef ik de bal aan Wout. Ik denk dat hij schoot, want hij is een spits. De bal kwam in de rebound terecht bij Kenneth en die maakte de goal', beschrijft Godts het doelpunt.

'Chuba en ik hebben een goede connectie'

De 0-3 kwam voort uit een goede interceptie en dito pass van Devyne Rensch, waarna Akpom combineerde met Godts en de 0-3 eindstand op het bord zette. De Belg en de Engelsman hebben een goede band en logischerwijs is Godts blij voor de invaller. 'De bal kwam bij mij en ik zag Chuba. Chuba en ik hebben een goede connectie. Ik had ook graag willen scoren, maar het is fijn om belangrijk te zijn voor het team. Dat is wat iedereen van me verwacht en dat probeer ik te doen.'