AZ verliest nipt van Tottenham; FC Twente in eigen huis onderuit tegen Lazio

door NielsOpdam 99

FC Twente en AZ hebben donderdagavond allebei verloren in de Europa League. De Alkmaarders gingen op bezoek bij Tottenham Hotspur en gingen met 1-0 onderuit. Richarlison benutte in de tweede helft een strafschop. FC Twente verloor in eigen huis met 0-2 van Lazio. Doelman Lars Unnerstall kreeg na elf minuten een directe rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Boulaye Dia.

FT | Tottenham Hotspur - AZ (1-0)

Tottenham Hotspur was sterk begonnen aan de Europa League-campagne. De ploeg van Ange Postecoglou behaalde zes punten uit twee wedstrijden en wilde deze goede reeks voortzetten. De Engelse ploeg kende een goede generale repetitie, want Tottenham won afgelopen zaterdag in eigen huis met 4-1 van West Ham United. Deze goede generale werd voortgezet tegen AZ, met een nipte zege in Londen.

AZ stond er voor het duel al iets minder goed voor in Europees verband. De club uit Alkmaar wist namelijk één van de twee gespeelde Europa League-duels te winnen. Dat is nu dus een overwinning uit drie Europese wedstrijden. In de Eredivisie lukt het ook nog niet echt, want AZ verloor de laatste drie duels.

Opstelling Tottenham Hotspur:

Forster; Gray, Dragusin, Davies, Udogie; Bentancur, Maddison (73' Sarr), Bergvall (72' Kulusevski); Moore, Richarlison (64' Solanke), Werner (46' Johnson).

Opstelling AZ:

Owusu-Oduro; Maikuma (66' Lahdo), Penetra, Dekker (84' Meerdink), Moller Wolfe; Clasie, Mijnans (84' Kwakman), Belic (46' Koopmeiners); Poku, Parrott, Van Bommel (12' Kasius).

1-0 Richarlison (52', pen.)

- Na 86 minuten kreeg AZ een rode kaart. Moller Wolfe ontving namelijk zijn tweede gele kaart.

FT | FC Twente - Lazio (0-2)

FC Twente wist tot nu toe indruk te maken in de Europa League. De Tukkers speelden op Old Trafford met 1-1 gelijk tegen het grote Manchester United. Ook tegen Fenerbahçe werd er in eigen huis een punt gepakt (1-1). Na twee gelijke spelen hoopte de ploeg van Joseph Oosting donderdagavond op de eerste overwinning, maar het team uit Enschede kreeg al snel te maken met een tegenslag. Unnerstall kreeg na elf minuten een rode kaart, waarna FC Twente tachtig minuten met tien man speelde. Uiteindelijk verloor de ploeg van Oosting met 0-2 van de Italianen.

Lazio heeft door goede de resultaten in de eerste wedstrijden een plek in de top acht weten te bemachtigen. De ploeg staat na drie wedstrijden op de eerste plek met drie overwinningen op zak. Zo werden eerder Dinamo Kiev (0-3) en OGC Nice (4-1) al over de knie gelegd.

Opstelling FC Twente:

Unnerstall; Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine (80' Ltaief); Regeer, Steijn (61' Besselink), Vlap (61' Eiting); Van Bergen (14' Tyton), Lammers (46' Kuipers), Van Wolfswinkel.

Opstelling Lazio:

Mandas; Marusic, Gigot (77' Patric), Romagnoli, L. Pellegrini; Dele-Bashiru, Vecino (65' Rovella); Tchaouna (89' Gila), Pedro, Zaccagni (65' Castellanos), Dia (77' Isaksen).

0-1 Pedro (35')
0-2 Gustav Isaksen (87')

- FC Twente-keeper Unnerstall kreeg na elf minuten een directe rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Dia.