Almere City wint voor het eerst sinds ruim acht maanden in de Eredivisie

door Jesse ter Haar 9

Almere City heeft vrijdagavond voor het eerst in ruim acht maanden een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Maar liefst 21 keer werd er niet gewonnen, maar ditmaal bleek NEC de juiste tegenstander voor de club van hoofdtrainer Hedwiges Maduro. De oud-Ajacied en de zijnen wonnen met 1-0.

FT | Almere City - NEC (1-0)

Het Almere City pakte voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC pas drie punten uit negen wedstrijden. De ploeg uit Flevoland wachtte zodoende nog altijd op haar eerste overwinning dit seizoen. Voorafgaand aan Almere City - NEC stonden Maduro en de zijnen zeventiende en dus moest er geklommen worden op de ranglijst. NEC begon als de nummer twaalf van de ranglijst aan de wedstrijd.

Vrijdag begon Almere City het best aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren in de eerste helft voor NEC. Ook na de rust kwam het meeste gevaar van de kant van de club uit Nijmegen, maar in de slotfase was het Almere City dat aan het langste eind trok. Er was een doelpunt van Thomas Ouwejan nodig om een winnaar van de wedstrijd te bepalen.