Brobbey heeft contact met teruggekeerde Vaessen: 'Ik ben heel blij voor hem'

door NielsOpdam 49

Bron ESPN

Bron ESPN

Brian Brobbey heeft veel contact met Etienne Vaessen en is blij met de terugkeer van de RKC-keeper, zo vertelt de Ajax-spits aan ESPN. Tijdens het uitduel met RKC Waalwijk kwamen Vaessen en Brobbey in botsing, waardoor de keeper bewusteloos raakte. Vaessen werd zelfs gereanimeerd en uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt.

Zaterdagavond maakte de doelman zijn rentree onder de lat bij RKC Waalwijk. Brobbey zag de terugkeer van Vaessen ook, zo vertelt hij. 'Ik zag hem op het veld en net toen we naar Almere reden, zag ik hem ook op Facebook. Ik ben natuurlijk heel blij voor hem. We hebben heel veel contact, dit is top. Ik ben heel blij voor hem.'

Over het uitduel met Almere City is de aanvaller minder blij. Ajax speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk in het Yanmar Stadion. 'Ik denk dat we hier met de overwinning naar huis moesten gaan', vertelt Brobbey na afloop. 'In de eerste helft was het wel een beetje lastig, in de tweede helft creëerden we wel wat meer kansen. Een dubbel gevoel.' Of een punt dan terecht was? 'Nee, we moesten gewoon winnen. Simpel.'

'Hij gaat van zijn fout leren, het is een topspeler'

Brobbey spreekt persoonlijk over een wedstrijd die 'wel prima' verliep. 'Ik denk dat ik goed bezig was in deze wedstrijd.' De Ajax-spits vocht veel duels uit met Almere City-aanvoerder Damian van Bruggen. 'Dat zijn zeker lekkere duels. Alle complimenten naar hem ook, maar volgens mij heb ik bijna alles gewonnen van hem.' In Almere verspeelde Ajax de voorsprong, nadat Benjamin Tahirović een penalty weggaf. 'Het was natuurlijk niet slim, maar ik weet zeker dat hij van zijn fout gaat leren. Hij was ook belangrijk met het doelpunt. Het is een topspeler in mijn ogen.'