Hato vindt dat Ajax penalty moest krijgen: 'Dat was gewoon een duw in de rug'

door NielsOpdam 167

Bron ESPN

Bron ESPN

Jorrel Hato vindt dat Ajax een penalty had moeten krijgen op bezoek bij Almere City, zo vertelt de verdediger aan ESPN. Kenneth Taylor werd in het strafschopgebied van de thuisploeg geduwd en ging naar de grond, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er geen penalty in. Uiteindelijk speelde Ajax met 2-2 gelijk, nadat Almere City in de blessuretijd een strafschop benutte.

Hato staat na afloop met een slecht gevoel voor de camera van ESPN. 'Ik denk dat we in de eerste helft heel slordig waren, in de tweede helft was het iets beter, maar ook niet goed genoeg. Je staat 1-2 voor in de negentigste minuut, dat mag je nooit weggeven... We hadden zelfs nog kansen op 1-3. Ik vind dat we nog een penalty hadden moeten hebben met Kenneth (Taylor, red.).'

'Dat was gewoon een duw in de rug, dan vind ik gewoon dat het een penalty is. Maar als je die niet krijgt en 1-2 voorstaat in de negentigste minuut, dan mag je het nooit meer weggeven. Dat is gewoon niet goed van ons', vervolgt Hato zijn verhaal over het duel in Flevoland. Voor de Ajacied was het persoonlijk een mooie week. Hij mag zich maandag gaan melden bij het Nederlands elftal en was zondag - na de wissel van Steven Bergwijn - de jongste Ajax-aanvoerder ooit.

'Ik was de dichtstbijzijnde, dus kreeg de band meteen'

'Het Nederlands elftal is natuurlijk een mooi moment voor mij. Ik was alleen maar blij toen ik het hoorde', vertelt de verdediger over zijn oproep voor Oranje, waarna hij ingaat op het dragen van de aanvoerdersband. 'We stonden 1-0 achter en Chuba (Akpom, red.) kwam erin. Ik was gewoon de dichtstbijzijnde, dus ik kreeg hem meteen.' Hato weet niet of het de bedoeling was dat hij de band kreeg. 'We moesten gewoon snel door, het was niet afgesproken.'