Godts en Ajax vormen goede match: 'Hij is echt een speler voor zo’n club'

door Marco Bouwmeester 23

Bron Het Belang van Limburg

Godts en Ajax vormen goede match: 'Hij is echt een speler voor zo’n club'

door Marco Bouwmeester 23

Bron Het Belang van Limburg

Mika Godts krijgt complimenten van Hans Somers. De oud-trainer van Godts bij KRC Genk geeft aan dat hij Godts op dit moment ziet groeien als speler. Somers verwacht dat de Belgische buitenspeler bij Ajax de komende tijd een goede ontwikkeling zal blijven doormaken.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Tijdens de afgelopen transferperiode ontstond er een buitenkans voor Godts. De Belg zag zijn directe concurrent Steven Bergwijn vertrekken naar Al-Ittihad. Ook Carlos Forbs vertrok op huurbasis bij Ajax en dus werd het jonge talent plots de eerste keuze op de linksbuitenpositie. Somers vertelt tegenover Het Belang van Limburg vertrouwen te hebben in de ontwikkeling van Godts. 'Hij heeft enorme stappen gezet.'

Toen Somers nog de oefenmeester van Godts was, zag hij ook verbeteringen voor de Belg. Dit had volgens hem te maken met zijn rendement. 'Zijn dribbels zijn geweldig. Daar maakt hij iedereen gek mee. We zijn toen met hem aan de slag gegaan om hem bij transitiemomenten beter te laten renderen. Als ik zie wat hij nu bij Ajax doet, is hij al gegroeid. Als ze hem er ergens nog beter in kunnen begeleiden, dan is het wel bij Ajax, zeker? Hij is echt een speler voor zo’n club.'

Nu Godts de eerste keuze is voor de linksbuitenpositie van Ajax, moet hij volgens zijn voormalige oefenmeester zelf de volgende stap maken in zijn ontwikkeling. Vorig seizoen kwam Godts zestien keer in actie namens de hoofdmacht van Ajax. 'Het is aan hem om nu ook de volgende te zetten. Ik heb daar best vertrouwen in. Een fitte Mika is een gesel voor elke verdediging', gelooft Somers.

Zelfkritische Godts

Eerder, in augustus, blikte Godts zelf vooruit op het nieuwe seizoen. Hij sprak toen over een nieuw hoofdstuk en gaf aan dat dit een belangrijk seizoen zou gaan worden voor zijn carrière. Ook was de jonge Belg kritisch op bepaalde aspecten van zijn eigen spel. 'Mijn spel moet ik koppelen aan goals en assists. Als ik nu terugkijk, denk ik dat mijn laatste pass beter moet. Dat weet ik zelf heel goed, maar ik ben nog jong en werk daar hard aan', sprak de buitenspeler.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.