Setford baalt van nederlaag tegen Jong AZ: 'Die rode kaart kost ons de wedstrijd'

door Jari Perridon 6

Bron Ajax TV

Charlie Setford, doelman van Jong Ajax, zag dat zijn ploeg het op dinsdagavond lastig had tegen Jong AZ. Dit laat hij weten in gesprek met Ajax Life. De twee ploegen speelden op dinsdagavond tegen elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers nog op een 1-0 voorsprong, maar na rust kwamen de Alkmaarders langszij. Het duel eindigde in 1-2.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Vlak voor rust gebeurde er veel. Jaydon Banel zorgde met een kopbal voor de 1-0. Nog geen minuut later gaf Ahmetcan Kaplan een penalty weg en kreeg hij zijn tweede gele kaart. Setford wist de penalty te pareren, maar later in het duel moest de doelman toch twee keer vissen. Met tien man kwam de ploeg van Frank Peereboom er niet aan te pas in de tweede helft.

De doelman vatte het duel samen tegenover Ajax Life. 'Dit was voor ons een lastige wedstrijd, waarin we vooral voor rust door Jong AZ werden gedomineerd. Af en toe kwamen we er goed uit en konden onze vleugelspelers de een-tegen-een opzoeken. We hebben ons aan ons plan gehouden, maar uiteindelijk gaat het om de details. Die rode kaart kost ons de wedstrijd', is Setford van mening.

'In de tweede helft hoop je de nul te houden en met het team te vechten. Maar goed, AZ was gevaarlijker in hun aanvallen en daaruit scoren ze snel twee keer. Zij konden hun eigen positiespel spelen en wij liepen continu achter de bal aan', vervolgt hij teleurgesteld.

Setford keepte een goede wedstrijd

Ondanks de nederlaag was het voor Setford een wedstrijd waarin hij zich kon onderscheiden. Vooral voor rust was de doelman een aantal keer belangrijk met een goede redding. 'Ik wil veel spelen met Jong Ajax en veel winnen. Naam maken met Jong Ajax. Als team en individueel iets moois neerzetten. Wie keept, hangt mede af van de planning bij Jong Ajax. We passen ons aan de keuzes van de trainers aan.'

Tot slot laat de jonge doelman weten dat hij hoopt om ooit net zo een mooie stap te maken als zijn twee jaar jongere broertje Tommy Setford. Hij verruilde Ajax afgelopen zomer voor Arsenal. 'We hebben elkaar elke dag wel even aan de telefoon. Hij heeft het naar zijn zin, zit in een gastgezin. Hij heeft alles op orde en traint met wereldkeepers. Hij speelt veel met Arsenal onder 21 en traint elke dag mee met het eerste. Of dat kriebelt? Ik ben blij voor hem en doe mijn stinkende best om ook gezien te worden door dat soort clubs.