Farioli is na ruime overwinning ook kritisch: 'We maakten veel fouten in openingsfase'

door NielsOpdam 80

Bron ESPN

Bron ESPN

Francesco Farioli is na de ruime overwinning van Ajax kritisch over het begin van zijn ploeg tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Italiaan laat aan ESPN weten dat er in de openingsfase veel te veel fouten te zien waren. Verder gaat hij ook in op de positieve punten en spreekt de Italiaan over het vervolg van Ajax.

Op woensdagavond maakte Davy Klaassen zijn rentree, debuteerde Wout Weghorst en won Ajax met 5-0. Toch vond Farioli het geen perfecte avond. 'Nee, verre van perfect, zeker in de eerste dertig minuten. Natuurlijk kunnen we daar redenen voor vinden, want we hadden lang niet gespeeld. Maar we maakten te veel fouten. We verloren in de eerste dertig minuten zeven of acht ballen die ons veel counterattacks kostten. In de eerste dertig minuten hebben we misschien wel meer counterattacks geïncasseerd dan in bijna alle andere wedstrijden dit seizoen.'

Uiteindelijk benoemt Farioli ook positieve punten na de ruime overwinning op de Limburgers. 'Ik ben blij met het resultaat en de clean sheet. En het is leuk dat Klaassen en Weghorst in het veld kwamen. Er was ook een geweldige sfeer. Er waren veel goede dingen, maar er is ook heel veel werk dat nog gedaan moet worden', besluit de Italiaanse oefenmeester. 'We zijn hier om de positieve dingen mee te nemen, die blijven ook makkelijker in je hoofd zitten. Maar we moeten ook erg kritisch zijn in onze analyses. We moeten bepaalde dingen beter doen en blijven verbeteren.'

Het was lang geleden dat Ajax een wedstrijd speelde. Door politiestakingen werden er twee wedstrijden van de Amsterdammers gecanceld. Het was dan ook wel even wennen voor Farioli. 'Toen ik de volle ArenA inliep had ik bijna hetzelfde gevoel als de eerste keer tegen Vojvodina. Het was een erg lange tijd zonder wedstrijd, maar het was goed om weer te spelen.'

'Vandaag hadden we de kans om Sutalo rust te geven'

Zaterdagavond speelt Ajax alweer in Deventer, op bezoek bij Go Ahead Eagles. Farioli is blij dat hij veel mogelijkheden heeft. 'Vandaag hadden we bijvoorbeeld de kans om Sutalo wat rust te geven. Hij heeft tot nu toe elke minuut gespeeld bij ons en bij het nationale elftal. Het is belangrijk om - als dat mogelijk is - extra energie in de tank te houden, maar we gaan ook door. Ze waren nu al aan het uitlopen. Morgenochtend hebben we weer een training, sommige spelers gaan de gym in. We hebben geen vrije dagen. Er is geen tijd te verliezen.'