PSV begint Champions League-seizoen met pijnlijke nederlaag tegen Juventus

door Jesse ter Haar 1181

PSV is dinsdagavond hard onderuitgegaan tegen Juventus. Het was voor beide ploegen de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen en daarbij maakten de Eindhovenaren eigenlijk nooit aanspraak op de zege. Juventus maakte al binnen het uur het verschil, waarna PSV in de blessuretijd de eer wist te redden: 3-1.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

PSV was met vijftien punten uit vijf wedstrijden in de Eredivisie nog foutloos dit seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Peter Bosz zal hebben gehoopt de sterke reeks door te trekken in de Champions League, maar daarin wist het dus niet te slagen. De zware test tegen Juventus bleek té zwaar.

In het begin van de wedstrijd voetbalde PSV aardig mee, maar echt gevaar kwam er niet uit voort. Toen Juventus via Kenan Yildiz eenmaal gevaarlijk werd, was het direct raak. De Turk toverde een flitsende actie uit de hoge hoed en zijn afwerking was even zo overtuigend.

Hierna was PSV het grotendeels kwijt. Het leidde ertoe dat Juventus zes minuten later zelfs al op 2-0 kwam. Het was Weston McKennie die trefzeker was voor zijn ploeg. Vlak na rust werd ook de derde Italiaanse treffer eraan toegevoegd. Nico Gónzalez gooide de wedstrijd in de 52ste minuut in het slot. In de blessuretijd kwam Ismael Saibari nog tot scoren, maar dat bleek niet meer dan een eretreffer: 3-1.