AZ wint eerste wedstrijd in Europa League nipt van IF Elfsborg

door NielsOpdam 223

Bron Ajax Showtime

AZ heeft de eerste wedstrijd in de Europa League nipt gewonnen van IF Elfsborg. De Alkmaarders stonden lang gelijk tegen de Zweedse club, maar een kwartier voor tijd schoot Troy Parrot een beslissende penalty binnen. Ruben van Bommel was de belangrijkste man voor AZ, want hij wist twee keer het net te vinden.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

De Alkmaarders kwamen na 23 minuten al op achterstand in het eigen stadion, want Timothy Ouma schoot de Zweden op een verrassende 0-1. Vlak voor rust was het Van Bommel die de gelijkmaker binnenschoot. Beide clubs gingen daardoor met een 1-1 stand de kleedkamer in. Vijf minuten na rust was het al snel 2-1. Opnieuw wist Van Bommel te scoren. AZ kon niet lang genieten van de voorsprong, want Simon Hedlund scoorde na 53 minuten de gelijkmaker. Uiteindelijk benutte Parrot een penalty, waardoor het 3-2 werd voor AZ.

De club uit Alkmaar is sterk begonnen aan het Eredivisieseizoen. De ploeg van Maarten Martens heeft nog geen enkele wedstrijd verloren van de eerste zes duels. De club uit Alkmaar staat met zestien punten uit zes wedstrijden op de tweede positie. AZ eindigde vorig jaar op de vierde plek in de Eredivisie en heeft hard gewerkt voor een Europa League-ticket. Ajax zal donderdag in actie komen in de Europa League.

In IF Elfsborg treft AZ een club die een minder goed seizoen draait. Vanwege de lage temperaturen begint het seizoen van de Allsvenskan in de lente en eindigt het in de herfst. De club uit Zweden staat momenteel op de zesde plek op de ranglijst. Vorig jaar eindigde IF Elfsborg nog op de tweede plek. De Zweedse club wist van de laatste drie duels in de competitie slechts één keer te winnen.

Opstelling AZ:

Owusu-Oduro; Maikuma, Goes, Penetra, Wolfe; Clasie, Mijnans (84' Buurmeester), Koopmeiners (84' Belic); Sadiq (57' Addai), Parrott, Van Bommel (90' Meerdink).

Opstelling IF Elfsborg:

Pettersson; Holmen, Buhari (88' Holten), Yegbe; Hedlund, B. Zeneli, Ouma (78' Larsson), Hult (88' Kaib); A. Zeneli (55' Abdullai), Baidoo (78' Frick), Qasem.

0-1 Timothy Ouma (23')
1-1 Ruben van Bommel (44')
2-1 Ruben van Bommel (50')
2-2 Simon Hedlund (53')
3-2 Troy Parrot (74', pen.)

- Na 86 minuten kreeg Holmen (IF Elfsborg) een directe rode kaart na een sliding op Parrot.