Sneijder ergert zich aan Ajax: 'Ze staan allemaal op elkaar en er is geen tempo'

door NielsOpdam 32

Bron Ziggo Sport

Sneijder ergert zich aan Ajax: 'Ze staan allemaal op elkaar en er is geen tempo'

door NielsOpdam 32

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder ergert zich tijdens de eerste helft van Qarabag FK - Ajax, zo vertelt de oud-speler van de Amsterdamse club tijdens de rust bij Ziggo Sport. De Amsterdammers gingen met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in, maar speelden een slechte eerste helft in Baku. Ook Marciano Vink is kritisch op het spel van Ajax.

Sneijder vindt dat Ajax 'veel te weinig' creëert tegen Qarabag FK. De Amsterdammers staan met een man meer op het veld, na een rode kaart na vijftien minuten, maar profiteren te weinig. 'Dat komt met name door de opbouw van Ajax. Het is allemaal in één tempo. Ze blijven allemaal op afstandjes staan van twee à drie meter. Henderson blijft maar in de bal komen', vertelt Sneijder.

De oud-Ajacied ziet dat Ajax geen ruimte creëert, omdat iedereen kort op elkaar blijft staan. 'Henderson moet wegblijven en Hato moet breder op gaan staan, dan kun je hem inspelen en komt Henderson vrij op het middenveld', legt Sneijder uit. De voormalig middenvelder ziet dat er bepaalde dingen steeds misgaan in de eerste helft. 'Ze staan allemaal op elkaar, er is geen tempo en er zit geen snelheid in. Het is allemaal een tikkie breed... Je creëert niets.' Dat de Amsterdammers voorstaan is prima, vertelt Sneijder. 'Maar ik erger me gewoon.'

Tafelgenoot Alex Pastoor weet dat Nederlandse teams vaak initiatief nemen met de bal, maar ziet dat Ajax dat in Baku niet doet. 'Ik denk dat het wel een beetje tot de verbeelding spreekt dat Ajax in de omschakeling scoort in plaats van dat ze - zeker tegen tien man - vanuit een positiespel de ene na de andere kans creëren', vertelt de oud-trainer, die vindt dat je met een man meer verplicht bent om initiatief te nemen. 'Dat doet Ajax niet. Ze lopen steeds aan, waardoor de tegenstander steeds de mogelijkheid heeft om een volgend station te vinden, met een man minder.'

Vink: 'Risicoloos geschuif van de bal is inherent aan de gekozen speelstijl'

Vink, analist bij ESPN en oud-speler van de Amsterdamse club, laat via X weten dat de voorsprong van Ajax lekker is. Hij ziet dat de ploeg van Francesco Farioli verdedigend 'veel minder' weggeeft. 'Maar aan de bal blijft Ajax wekelijks echt ondermaats! Risicoloos geschuif van de bal is inherent aan de gekozen speelstijl! Weinig weggeven, maar zo weinig creëren', schrijft Vink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.