El Ahmadi ziet verschil tussen Ajax en Feyenoord: 'Ajax mist een type Hwang'

door NielsOpdam 18

Bron Voetbalpraat

El Ahmadi ziet verschil tussen Ajax en Feyenoord: 'Ajax mist een type Hwang'

door NielsOpdam 18

Bron Voetbalpraat

Karim El Ahmadi vindt dat Ajax een type als Hwang In-beom mist, zo vertelt de oud-speler van Feyenoord woensdagavond in Voetbalpraat. Volgens El Ahmadi is Hwang dan ook een speler die het verschil maakt tussen Ajax en Feyenoord. Verder wordt ook de situatie rondom Brian Brobbey besproken.

'Ik denk dat Ajax wel echt een type Hwang mist. Iemand die het spel kan verleggen en versnellen', begint El Ahmadi zijn verhaal over de Zuid-Koreaanse middenvelder, die deze zomer ook nog aan de Amsterdamse club werd gelinkt. De oud-Feyenoorder vindt dat Ajax dit seizoen echt vooruit gaat, vooral in het verdedigende aspect. 'Ze hebben ook nog wel kwaliteit lopen, zoals Weghorst die uit het niets kan scoren en Berghuis die straks weer terugkomt. Dan hebben ze nog wel wat individuele kwaliteit.'

Maar een type als Hwang is 'het enige verschil' dat El Ahmadi ziet tussen Ajax en andere topclubs in Nederland. 'Als ik het verschil zie met PSV, Feyenoord en ook AZ - met Jordy Clasie voor de verdediging - dat zijn wel type spelers waardoor je nog beter gaat voetballen. Ik denk niet dat Ajax die in huis heeft', vertelt de oud-profvoetballer, die ziet dat Hwang heel goed is in de eerste opbouwfase en heel balvast is. 'Henderson vind ik meer een nummer acht. Dat vind ik niet echt een nummer zes die het spel van links naar rechts kan verleggen.'

'Gaat Farioli drie duels in één week met dezelfde spelers spelen?'

Daarnaast bespreken El Ahmadi en Anco Jansen ook de situatie van Brobbey. Volgens Jansen moet Francesco Farioli gewoon met Brobbey blijven spelen. 'Maar de vraag is: gaat Farioli drie wedstrijden in één week met dezelfde spelers spelen? Dat verwacht ik niet, dus ik denk dat hij ergens gaat rouleren en dat zou morgen (donderdag, red.) weleens kunnen zijn', werpt de oud-speler van FC Emmen een vraag op. Volgens El Ahmadi is dit wel een moment om Wout Weghorst te laten starten vanwege de fitheid.

Dat Brobbey nog moeite heeft met scoren, is volgens Jansen en El Ahmadi nog geen reden om hem op de bank te zetten. De oud-Feyenoorder denkt dat de Ajax-spits snel weer zijn doelpunt gaat maken. 'Hij heeft natuurlijk grote kansen gemist, maar ik verwacht wel dat die eerste goal snel gaat komen', vertelt El Ahmadi. Jansen sluit zich daarbij aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.