Ajax O17 en AZ O17 komen na vele gemiste kansen niet verder dan gelijkspel

door Jesse ter Haar 23

Ajax O17 heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De club uit Alkmaar kwam al vroeg op voorsprong op Sportpark de Toekomst, maar daar lieten de Amsterdamse talenten het niet bij zitten. Na vele gemiste kansen eindigde het in een 1-1 gelijkspel.

FT | Ajax O17 - AZ O17 (1-1)

De wedstrijd begon negatief voor de ploeg van Paul Nuijten. Al in de zevende minuut was het raak voor AZ O17. De ploeg uit Alkmaar omzeilde de buitenspelregel slim, waarna de onoplettende Ajax-verdedigers te laat waren en het 0-1 stond. Ook de volgende kans was voor AZ O17. Na een snelle aanval kwam een speler van de Alkmaarders schuin voor het Ajax-doel uit, waarna hij voorlangs schoot.

De volgende kans was voor Ajax O17 en die was ook meteen raak. Uit een ingestudeerde hoekschop speelde Levi Acheampong teamgenoot Marley Alavarez Perez hard in het strafschopgebied aan. Via de Ajacieden én enkele AZ-benen kwam de bal bij Hasan Ayyildiz terecht en hij schoot de bal door de benen van de AZ-goalie het doel in.

Hierna volgden er enkele kansen voor Ajax, maar hierbij werd het doel niet gevonden. Wel kregen de Amsterdammers het heft duidelijk in handen. Acheampong, Pharell Nash, Alvarez Perez en Jeshurun Simeon kregen mogelijkheden, maar troffen geen doel. Vlak voor rust dook ook AZ O17 nog op voor het doel van Ajax O17, maar Mark Engel wist te redden met zijn voet. Zodoende stond het 1-1 bij rust.

Kansrijke tweede helft

Na de rust volgden er al snel twee kansen voor de bezoekers, maar Ajax O17 kwam tot tweemaal toe goed weg. Hierna begonnen de Amsterdammers aan te dringen. Alvarez Perez liet zijn kwaliteiten zien, maar het was Tyrese Teuwsen die echt gevaarlijk werd. Doelman Engel stuurde de aanvaller diep en hoewel Teuwsen met zijn aanname de keeper passeerde, gleed hij daarna uit en kreeg hij de bal niet tussen de palen.

Daarmee was het nog niet gedaan, want er volgden voor beide ploegen nog enkele kansen. Nogmaals Teuwsen en Eternal Barron werden kansrijk, maar telkens viel het doelpunt net niet. Hierna volgden er echt serieuze kansen, maar vooral Nash en Acheampong kregen de bal er maar niet in. Vooral laatstgenoemde kreeg uit een rebound van een poging van Nash een dikke kans, maar hij mikte een op het eerste oog niet te missen kans toch naast. Nadat AZ O17 vervolgens in de slotfase ook twee aardige kansen miste, eindigde het doelpunt in een 1-1 gelijkspel.

Engel; Alvarez Perez, Kasanwirjo, Tilborg, Fränkel (Bouchouari 60'); Koka (Cruden 90+2'), Acheampong, Ayyildiz; Simeon (Barron 60'), Nash, Joao da Silva.

Henrion, Bouchouari, De Falco, Cruden, Ouazane, Barron, Teuwsen.

0-1 AZ O19 (7')
1-1 Hasan Ayyildiz (20')