Goede spel Ajax kan zure nasmaak achterlaten: 'Besiktas heeft toch betere spelers dan Go Ahead'

door Mike van Weert 25

Bron ESPN

Goede spel Ajax kan zure nasmaak achterlaten: 'Besiktas heeft toch betere spelers dan Go Ahead'

door Mike van Weert 25

Bron ESPN

De analisten van ESPN hebben genoten van het spel van Ajax tegen Besiktas. Hans Kraay Jr. en Kees Kwakman zagen een totaal ander Ajax op de mat staan in vergelijking met afgelopen zaterdag. Desondanks zullen de supporters van de Amsterdamse ploeg waarschijnlijk nog lang nadenken over het gelijke spel tegen Go Ahead Eagles.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Ajax wist op donderdagavond indruk te maken met een 4-0 overwinning tegen Besiktas. De eclatante zege kwam als een verrassing, zeker met het gelijkspel van afgelopen weekend in het achterhoofd. 'Het was echt ongelooflijk, het leek wel alsof er negen andere spelers in de ploeg stonden', steekt Kraay Jr. van wal bij Voetbalpraat. 'Fris, fit, goed combinerend, snel opbouwend, onder druk zettend en goede buitenspelers', somt de oud-voetballer op. 'En ook geen dissonant', haakt Kwakman in.

'Het is heel gek dat er dan zo'n groot verschil zit in vijf dagen tijd. Ajax creëerde (tegen Go Ahead Eagles, red.) helemaal niks, maar nu hadden ze er nog wel een paar bij kunnen maken', vervolgt de analist. In de eerste helft werd een kans om zeep geholpen door Kenneth Taylor en in de tweede helft raakte Bertrand Traoré ook nog een keer de paal. Commentator Teun de Boer zag dat Besiktas totaal werd overlopen. 'Dat is echt ongelooflijk als je naar zaterdag kijkt.'

Zure nasmaak voor Ajaxsupporters

De commentator denkt dat Farioli, die eerder werkzaam was in de Turkse competitie, een list wist te verzinnen. 'Het schijnt dat Farioli een wonderdokter was tegen alle topploegen in Turkije.' Hoewel de zege dus mooi was voor Ajax, verwacht Kraay Jr. dat er ook een zuur nasmaakje aan zal zitten. 'Ik kan me voorstellen dat de supporters euforisch zijn, maar dat ze op de terugweg denken: had onze grote vriend onze ploeg niet wat offensiever kunnen laten spelen tegen Go Ahead Eagles. Ik denk dat Besiktas toch wat betere spelers heeft dan Go Ahead.'

Die spelers gaven alleen niet thuis in de Johan Cruijff ArenA. Dat was volgens Kwakman echter wel de verdienste van Ajax. 'We zijn vaak geneigd te zeggen dat Besiktas slecht was. Uiteindelijk valt dat wel samen met elkaar. Als de ene ploeg heel goed is, ziet de andere ploeg er slechter uit.' Kwakman zag dat Besiktas simpelweg geen antwoord had op de gretigheid bij Ajax. 'Ook op individueel vlak konden ze niet uitblinken. Dat is ook een compliment aan Ajax. Als Besiktas kon counteren, werd er of een overtreding gemaakt of de middenvelders liepen het dicht', aldus Kwakman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.