Scorende Wriedt: 'Ajax is de beste club van Nederland'

door Thijs Zwagerman 2

Scorende Wriedt: 'Ajax is de beste club van Nederland'

door Thijs Zwagerman 2

Laatst geüpdatet

Voor Otschi Wriedt is Willem II - Ajax een wedstrijd om niet snel meer te vergeten. De Duitse spits van de Tilburgers zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker en tekende met zijn treffer voor de 1-1 eindstand.

Voor Wriedt, die afgelopen zomer overkwam van Bayern München, is het bijzonder om tegen Ajax te spelen. ‘Het is een droom voor mij om tegen dit soort ploegen te spelen. Ajax is de beste club in Nederland, ze kwamen uit in de Champions League... Maar voor ons hele team is dat mooi, niet alleen voor mij’, vertelt de spits aan het Brabants Dagblad.

Vervolgens zoomt Wriedt in op zijn belangrijke gelijkmaker. De jongeling schudde Perr Schuurs van zich af en verschalkte vervolgens Ajax-goalie André Onana. ‘Ik gebruikte mijn lichaam om de verdediger van me af te houden en zorgde dat de bal voor mijn linkervoet kwam te liggen. Toen schoot ik hard en laag binnen. Dat is wel zoals ik het vaker doe. Als ik met links kan schieten, dan is er altijd wat mogelijk’, aldus de spits.

Heerkens: 'Enorme boost voor ons'

Freek Heerkens, aanvoerder van Willem II, erkent dat Ajax het betere van het spel had, maar is desondanks natuurlijk uitermate tevreden met het gelijkspel. ‘Je kunt stellen dat zij het betere van het spel hadden, maar wij waren op de counter af en toe heel gevaarlijk. Het was een hele moeilijke wedstrijd, maar we hebben toch een puntje uit het vuur gesleept. En in de fase waarin wij zitten, is dat een enorme boost’, aldus de verdediger in gesprek met FOX Sports.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.