De Guzman en Van den Elshout schieten Oranje O18 naar tweede oefenzege

door Marco Bouwmeester 0

Bron OnsOranje

Oranje O18 heeft ook de tweede oefeninterland van deze interlandperiode weten te winnen. Het Nederlandse jeugdteam was met 2-1 te sterk voor Zweden O18. De Nederlanders reisden af naar Marbella om twee oefenwedstrijden te spelen en deze werden allebei gewonnen.

Vrijdag speelden de mannen van Oranje O18 de eerste van twee duels. Toen was Oekraïne de tegenstander. De Oekraïners traden aan met het O19-elftal en dus stond Oranje een goede test te wachten. Door het leeftijdsverschil van een jaar konden de Nederlanders rekenen op een verschil in duelkracht, maar de ploeg van trainer Adil Ramzi slaagde deze test. De wedstrijd tegen Oekraïne O19 werd met 1-0 gewonnen door Oranje. Een late treffer van Joël van den Berg deed de Oekraïners de das om.

Op maandag trof Oranje een ploeg die ook hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Namens Ajax konden Aaron Bouwman en Mylo van der Lans rekenen op een plek in de basiself van Oranje O18. Ook Lyfe Oldenstam kreeg minuten tijdens het oefenduel. Aymean El Hani begon op de bank en kreeg geen invalbeurt tijdens het duel. Zweden versloeg in hun eerste duel Engeland met 2-0. Oranje mocht dus aan de bak en het bleek een gelijkwaardige wedstrijd. Trainer Ramzi zag op maandag een mindere wedstrijd gespeeld worden door zijn team dan tegen Oekraïne.

'Op fysiek vlak waren beide ploegen gelijkwaardig. Dan kun je op technisch en tactisch vlak het verschil maken. En zorgen dat je de juiste keuzes maakt. Dat deden we vandaag minder goed dan vrijdag tegen Oekraïne. Die wedstrijd was de norm en die hebben we bij vlagen niet gehaald', aldus Ramzi geciteerd door OnsOranje.

Oranje kwam in de eerste helft al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jaden de Guzman in de negende minuut. Met dit positieve begin wilde de ploeg van Ramzi meer initiatief tonen in de rest van de eerste helft, maar dit bleef uit. In minuut 32 kreeg Oranje O18 de gelijkmaker tegen. Een kopbal van Anton Höög zorgde vanaf vijf meter voor de gelijke stand op het scorebord: 1-1.

In het tweede bedrijf kwam Oranje er in voetballend opzicht meer aan te pas, zo zag ook Ramzi. 'We waren veel agressiever. De wil om de ballen hoger op het veld te veroveren was groter.' Met meer agressie wist Oranje in minuut 64 weer de voorsprong te grijpen. Na hoog drukzetten veroverde middenvelder Tobias van den Elshout het balbezit en schoot de bal laag langs de Zweedse keeper.