Kwakman looft Ajacied: 'Hato viel misschien nog het minste uit de toon'

door Marco Bouwmeester 7

Bron ESPN

Kwakman looft Ajacied: 'Hato viel misschien nog het minste uit de toon'

door Marco Bouwmeester 7

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman vond Jorrel Hato het minst buiten de boot vallen in Oranje tijdens het Nations League-duel tussen Duitsland en Nederland. De analist zag de Ajacied als één van de weinigen nog enigszins zijn niveau halen. Hier heeft Kwakman wel waardering voor.

Op maandag speelde het Nederlands elftal een zwakke wedstrijd. De ploeg van Ronald Koeman wist geen indruk te maken en werd in Duitsland met 1-0 verslagen. Op vrijdag speelde het Nederlands elftal gelijk tegen Hongarije en werd Virgil van Dijk na twee gele kaarten van het veld gestuurd. Mede door het gemis van Van Dijk kon Hato tegen Duitsland rekenen op minuten in Oranje.

Veel spelers van Oranje speelden een ondermaatse wedstrijd en wisten hun niveau niet te halen. Volgens Kwakman was dit bij Hato niet het geval. De analist vindt het knap dat de nog jonge Hato zich relatief goed staande wist te houden op maandag. 'Hato viel misschien nog het minste uit de toon. In zo’n wedstrijd, waar zoveel mis ging, ook individueel bij spelers, is hij niet de eerste die je opnoemt. Dat is toch wel knap', aldus Kwakman in Voetbalpraat.

Prestatie van Brobbey

Ook het optreden van Brian Brobbey werd besproken. De spits van Ajax wist tegen Duitsland geen potten te breken, terwijl hij in september nog een uitstekend duel speelde tegen de Duitsers. Leon ten Voorde zag een gefrustreerde Brobbey die op weinig momenten goed aangespeeld werd door zijn teamgenoten.

'Hij (Brobbey, red.) heeft geen bal gehad in de eerste helft. In de tweede helft kreeg hij één keer een bal, maar toen was hij al zo wanhopig en gefrustreerd dat hij een hele slechte bal gaf. Dat is zo logisch als je naar het wedstrijdverloop kijkt.'

Overdreven euforie

Tijdens de vorige interlandperiode van het Nederlands elftal speelden Brobbey en Joshua Zirkzee uitstekende wedstrijden. De spitsen lieten een goede indruk achter en er heerste een euforie als het over de spitspositie ging, merkte ook Ten Voorde. Dit vindt de analist echter voorbarig, zeker na de twee duels van Oranje tijdens deze interlandperiode.

'De euforie na de vorige interlands vond ik overdreven. Zirkzee speelt één keer een leuke wedstrijd en meteen is het probleem in de spits opgelost. Brobbey deed het daarna hartstikke goed tegen Duitsland en we hadden opeens twee topspitsen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.