Blind zou met Hato spelen tegen Duitsland: 'Hij is iets geschikter dan Maatsen'

door Jon van Dam 1

Bron Ziggo Sport

Blind zou met Hato spelen tegen Duitsland: 'Hij is iets geschikter dan Maatsen'

door Jon van Dam 1

Bron Ziggo Sport

Danny Blind denkt dat Jorrel Hato de beste optie is om maandagavond de linksbackpositie bij Oranje in te vullen. Door de rode kaart van Virgil van Dijk tegen Hongarije schuift Micky van de Ven mogelijk op naar het centrum, waardoor er een positie vrijkomt op links. Blind zou Hato de voorkeur geven boven Ian Maatsen.

'Dit is de meest logische keuze', zo geeft Blind zijn voorkeur voor de Ajax-verdediger aan bij Ziggo Sport, geciteerd door Voetbal International. Hato kwam tijdens het 1-1 gelijkspel in Boedapest in de negentigste minuut binnen de lijnen om het punt over de streep te trekken. Volgens Blind kan bondscoach Ronald Koeman maandag het beste beginnen met Hato.

'Hato is iets geschikter dan Maatsen', gaat de oud-verdediger van Ajax verder. 'Nederland bouwt graag op met drie verdedigers en Dumfries gaat vaak mee naar voren. Hato heeft bij Ajax veel in het centrum gespeeld en is op dat vlak beter geschikt dan Maatsen, die toch wat aanvallender ingesteld is.'

Mocht Hato maandagavond vanaf de aftrap op het veld staan, dan is dat zijn eerste basisplaats in het Nederlands elftal. De achttienjarige linkspoot debuteerde vorig jaar in het uitduel met Gibraltar en speelde tegen Hongarije zijn tweede interland.

Begint Hato samen met Brobbey in de basis?

Brian Brobbey, de andere Ajacied bij Oranje, begint maandag mogelijk ook in de basis bij Oranje. Duitse bondscoach Julian Nagelsmann liet in gesprek met de NOS weten onder de indruk te zijn van de spits die hij in 2021 naar RB Leipzig haalde. 'Brian is een sterke spits, heel moeilijk te bespelen. Hij heeft het in de vorige wedstrijd tegen ons goed gedaan. Het was moeilijk om hem te verdedigen. We weten niet zeker of hij zal starten, maar ik denk van wel. Morgen (maandag, red,) hebben we een iets ander plan om hem te bestrijden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.