'Mogelijke transfer Van de Beek naar Ajax van de baan'

door Jon van Dam 79

Bron De Telegraaf

'Mogelijke transfer Van de Beek naar Ajax van de baan'

door Jon van Dam 79

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek komt deze zomer niet naar Ajax, zo meldt Mike Verweij in de Kick-off voetbalpodcast van De Telegraaf. De journalist weet dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat een poging heeft gewaagd om de middenvelder over te nemen van Manchester United. Van de Beek zou een terugkeer echter niet zien zitten.

'Van de Beek stond zelf niet open voor een transfer naar Ajax, dat is nu dus definitief van de baan. Financieel gezien was het ook niet mogelijk. De transfer gaat dus niet door', aldus Verweij. Als het aan Maurice Steijn had gelegen, was Van de Beek teruggekeerd naar Ajax. De trainer van de Amsterdammers zou graag een Nederlander aan de selectie hebben toegevoegd. Erik ten Hag heeft Van de Beek verteld dat hij niet meer nodig is bij Manchester United.

Salaris Van de Beek en Tagliafico vormt probleem voor Ajax

Een groot struikelblok was volgens Verweij het riante salaris van Van de Beek. De 26-jarige speler zou bij Manchester United zo'n zes miljoen euro per jaar opstrijken. Een bedrag dat Ajax niet meer kan en wil betalen. ' Deze zomer is het salarisplafond bij Ajax iets omlaag gehaald. Dit soort bedragen gaan niet meer betaald worden. Daarom wordt die transfer van Tagliafico ook zo moeilijk. Hij wil niet inleveren en Ajax wil geen drie miljoen euro betalen. Ook de transfersom is wel een probleem. Ajax heeft hem voor iets meer dan vier miljoen euro verkocht aan Lyon. Hij heeft nog een tweejarig contract. Zij vragen een bedrag richting de tien miljoen euro. Dat is op dit moment heel moeilijk.'

Waar de transfer van Van de Beek naar Ajax niet zal plaatsvinden, sluit Verweij de overgang van Tagliafico nog niet helemaal uit. 'Dat is nog niet van de baan. Onder druk wordt alles vloeibaar, dus wellicht dat dingen op hun plaats gaan vallen aan het eind van de transferperiode.' Valentijn Driessen zou de komst van Tagliafico zeer onverstandig vinden. 'Het is onzin om die man voor tien miljoen euro te halen. Die afschrijving gaat helemaal nergens over. Dan moet je in twee jaar, drie of vier miljoen per jaar afschrijven. Waar gaat dat over.'

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.