'Belastbaarheid van Brobbey is bij zowel Ajax als Oranje een heikel, gevoelig thema'

door Timo Suur 117

Bron Algemeen Dagblad

'Belastbaarheid van Brobbey is bij zowel Ajax als Oranje een heikel, gevoelig thema'

door Timo Suur 117

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De belastbaarheid van Brian Brobbey is bij zowel Ajax als het Nederlands elftal een gevoelig onderwerp, zo schetst het Algemeen Dagblad. De spits kampt vaak met spierklachten en dit zorgt voor zorg en ergernis bij zijn trainers.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

'De belastbaarheid van Brobbey is bij zowel Ajax als Oranje een heikel, gevoelig thema', schrijft de ochtendkrant, dat zich afvraagt waarom Brobbey zo blessuregevoelig is. 'Insiders en kenners bijten zich stuk op waterdichte verklaringen: komt het wellicht voort uit zijn jeugdjaren, toen hij fysiek zóveel sterker was dan leeftijdsgenoten dat hij in feite jarenlang onderbelast werd? Is het iets genetisch, in combinatie met zijn explosieve speelstijl? Puur pech wellicht? Vraagt zijn lichaam een heel specifieke, afwijkende vorm van training?'

Sinds zijn doorbraak heeft Brobbey weinig te maken met zware blessures, maar hij heeft wel vaak last van spierproblemen. Volgens medici was voorzichtigheid de manier om hiervan af te komen. 'Simpel gesteld stonden Brobbeys spieren in die gevallen bijna letterlijk op knappen. Dit tot zorg en ergernis soms van zijn trainers, die niet konden geloven dat een 22-jarige, ogenschijnlijk ijzersterke speler geen twee wedstrijden in een week kon spelen. Ook onder de nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli is dat wederom een item', aldus het AD.

Gullit hoopt op eerlijke kans voor Brobbey

Tegen Duitsland zal Brobbey in de punt van de aanval starten bij het Nederlands elftal, zo vertelde bondscoach Ronald Koeman eerder. Ruud Gullit hoopt dat de spits een eerlijke kans zal krijgen. 'Iedereen heeft het over Zirkzee en dat vind ik vervelend voor Brobbey', aldus de oud-voetballer. 'Ik vond het raar dat hij (Koeman, red.) zei: we gaan op de counter spelen en daarom spelen we met Brobbey. Brobbey is geen diepgaande spits. Hij is wel snel, maar hij is iemand die de bal vasthoudt. Ik hoop dat hij een goede wedstrijd speelt. Het is goed om daar concurrentie te hebben.'

Nederland en Duitsland staan dinsdagavond tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA voor een duel in de Nations League. De wedstrijd begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Davide Massa. Beide landen staan op drie punten na één wedstrijd.

Weet jij de juiste winnaar van Nederland - Duitsland te voorspellen? Zet in en ontvang een odds boost van 50 of 100 keer je inzet! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.