Ajax Vrouwen keihard onderuit in oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid

door Timo Suur 25

De Ajax Vrouwen zijn met 5-1 onderuit gegaan in een oefenduel met Atlético Madrid. Na de eerste helft stond het al 3-1 voor de Spanjaarden, waarna deze marge in de tweede helft werd vergroot. Deze oefenwedstrijd was voor de ploeg van Hesterine de Reus de afsluiting van het trainingskamp in Madrid.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Al in de derde minuut kwamen de Ajax Vrouwen op achterstand. De verdediging aarzelde om in te grijpen en dat werd afgestraft door Gio Queiroz: 1-0. Na ruim tien minuten was het opnieuw raak voor de Spanjaarden. De Ajax Vrouwen werden uitgespeeld door een steekpass door het hart van de verdediging en Queiroz schoot vervolgens haar tweede treffer tegen de touwen.

In de openingsfase hadden de Ajax Vrouwen het meeste balbezit, maar ze moesten twee keer een tegentreffer incasseren na een snelle omschakeling van de Spanjaarden. De Amsterdammers kwamen amper tot kansen en in de 38ste minuut werd de achterstand nog groter. Queiroz maakte haar hattrick compleet, nadat ze aan de linkerkant van het strafschopgebied wist door te breken. Vlak voor rust deden de Ajax Vrouwen nog wel iets terug door een van richting veranderd schot van Lotte Keukelaar.

Aan het begin van de tweede helft waren er een paar mogelijkheden voor beide ploegen, maar grote mogelijkheden bleven uit. Een klein kwartier voor het eindsignaal werd het 4-1 voor Atlético Madrid. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Daliyah de Klonia ongelukkig in het eigen goal gekopt. In de blessuretijd was de Spaanse ploeg voor de laatste keer trefzeker. Rosa Otermín werkte de bal binnen bij de tweede paal.